Február 16. – Péntek

Teljes szövegű keresés

Február 16. – Péntek
– Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke szerint felesleges aggodalmat keltett John White amerikai védelmi miniszterhelyettes kijelentése, amely szerint a boszniai békemisszió után is maradhatnak amerikai katonák Magyarországon. Mécs Imre megerősítette: még akkor is a parlament dönti el, hogy állomásozhatnak-e külföldi csapatok az országban, ha hazánk a NATO tagja lesz.
– A közoktatási miniszter megerősítette, hogy továbbra is érettségi tárgy lesz a magyar irodalom és a történelem.
– A dabasi önkormányzat határozatban tiltakozott az ellen, hogy a boszniai békeerők amerikai alakulatai használják a város közelében lévő táborfalvai lőteret.
– A kormány segítségét kérte Bács-Kiskun megye önkormányzata ahhoz, hogy megakadályozzák a Duna–Tisza közi homokhátság kiszáradását. Balogh László, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a térségben mintegy másfél évtizede tartó vízhiány súlyos természeti katasztrófával fenyeget, a talajvíz szintje vészesen csökken.
– Szabadságvesztés kiszabását javasolta Szabó Albertre az ügyész. Vádbeszédében azt is indítványozta, hogy a bíróság a közügyektől is tiltsa el a Szabót, aki az időközben feloszlott Világnemzeti Népuralmista Párt alapítója volt. Hasonló büntetést kért a vád képviselője Györkös Istvánnak, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőséges szervezet vezetőjének. Az ügyész hangoztatta, hogy a két vádlott elkövette a közösség elleni izgatás bűntettét, amikor három éve több rendezvényen is a kisebbségek elleni gyűlöletre uszító előadást tartott.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem