Február 15. – Csütörtök

Teljes szövegű keresés

Február 15. – Csütörtök
– Horn Gyula kormányfő határozott állásfoglalása ellenére a Pénzügyminisztérium már az év második felétől adóvá akarja átalakítani a társadalombiztosítási járulék egészségbiztosítási részét. A tárca javaslata szerint az új adót mindenféle jövedelemre, vagyis a honoráriumokra is kivetnék.
– A fogyasztói árak januárban az elmúlt évi átlagnál lényegesen gyorsabban, egy hónap alatt 4,4 százalékkal emelkedtek.
– A villamos energia árának emelése nincs összefüggésben az ágazat privatizációjával – közölte Suchman Tamás privatizációs miniszter. Az ágazat jövőjéről rendezett fórumon a német, francia és belga befektetők mindegyike fontosnak tartotta, hogy a villamos energia ára költségarányos legyen és nyereséget is tartalmazzon. A kormány döntése szerint az ennek megfelelő új árakat jövő év január elsejére alakítják ki.
– Meghalt Straub F. Brúnó akadémikus, Kossuth-díjas biokémikus, aki a rendszerváltás előtt az Elnöki Tanács elnöke volt, 82 éves korában érte a halál. A professzor kiemelkedő szerepet játszott a magyar biológia fejlődésében és a nemzetközi tudományos kapcsolatok kiépítésében. Hosszabb ideig az Akadémia alelnöke volt.
– Az Országgyűlés vizsgálóbizottsága indokoltnak tartja, hogy tisztázzák a magyar-orosz olajszállítások ügyét, mert a kétoldalú kereskedelemben van még mit javítani.
– Immár bizonyos, hogy nem használt szabályos megkülönböztető jelzést az a sofőr, aki az államfő kíséretében karambolozott Tiszakürtnél.
– Drogkereskedőkre csapott le a rendőrség Zalaegerszegen. Három férfi és egy nő éppen 300 darab úgynevezett Extasy-tablettán szeretett volna túladni egy gyorsbüfében, amikor a rendőrök lefülelték őket. A rendkívül veszélyes tablettákat 300-400 forintért veszik meg holland, cseh és szlovák termelőktől, majd két és fél ezer forintért adják tovább a neppereknek.
– Budapesten, a káposztásmegyeri lakótelepen kommandósakcióval vettek őrizetbe egy rendőr törzszászlóst, akit forgalmi engedélyek hamisításával gyanúsítanak.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem