Augusztus 9. – Péntek

Teljes szövegű keresés

Augusztus 9. – Péntek
– A közbeszerzési törvény az általános külföldi gyakorlattal ellentétben nem védi megfelelően a magyar hadiipari gyártó- és javítóbázist – mondta dr. Kovács Géza, a Magyar Hadiipari Egyesület elnöke. 1989-ben a magyar hadiiparban dolgozó harmincezer ember 21,4 milliárd forintos megrendelést kapott – tavaly már csak 3500-an dolgoztak az ágazatban, 1,2 milliárdos megrendelést teljesítve.
– Az idei agrárexport meghaladta az 1,1 milliárddollárt, míg az import csak 443 millió dollár. Így az agrár-külkereskedelem 666,4 milliárd dolláros pozitív szaldóval zárta az első hat hónapot – mondta Benedek Fülöp, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.
– A hirdetésre legtöbb pénzt fordító vállalatokra rótta a legmagasabb összegű pénzbírságot a Gazdasági Versenyhivatal, reklámszédelgés miatt: tavaly a reklámtoplista másodikjának, az Unilever Rt.-nek 30 millió forintot kellett fizetnie, az első helyezett Procter and Gamble-nek tízmilliót. Összesen tizennégy reklám sértette a versenytörvényt 1995-ben.
– A Roma Sajtóközpont arról számolt be, hogy a székesfehérvári Rádió utcai lakótelep 351 nem cigány lakója nyílt levelet írt alá, szorgalmazva, hogy telepítsék ki az egyik házban élő mintegy félszáz, többségében cigány származású családot.
– Önálló épületben kezdheti a tanévet a Horvát Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon. Az intézmény a művelődési minisztérium által előirányzott 750 millió forintból épült fel. A nyolcezer négyzetméteres telket a főváros biztosította.
– A tapolcai rendőrkapitányság elfogta és előzetes letartóztatásba helyezte azt a dunaújvárosi fémhulladék-kereskedőt, aki kimustrált harci járműveket lopott a Veszprém megyében lévő újdörögdi gyakorló lőtérről. A harckocsikat két kamion és egy darus kocsi segítségével szállíttatták el a lőtérről. A hetventonnányi vas értékesítéséből félmillió forintnyi haszonhoz jutott a kereskedő.
– Egyszeri kiutazásra visszakapta útlevelét Czeizel Endre orvos-genetikus, aki szeptemberben Rio de Janeiróban egy nemzetközi genetikai kongresszuson kíván részt venni. Czeizel útlevelét azt követően vette el a rendőrség, hogy a magyar–amerikai örökbeadási ügyben gyanúsítottként hallgatták ki.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem