Augusztus 7. – Szerda

Teljes szövegű keresés

Augusztus 7. – Szerda
– Több mint 5,7 milliárd foirnt érétkű vámtartozást engedtek el nagy állami vállalatoknak 1993 végén az adó- és bankkonszolidáció keretében – derült ki a Kormányzati Ellenőrzési Iroda részére készült dokumentumból.
– A százforintos kenyér hírére országszerte több mint száz üzletet kerestek fel a fogyasztóvédelmi ellenőrök, hogy meggyőződjenek arról: valójában mennyi is a kenyér ára? A fehér kenyér kilóját Somogyban 80 forintért, a Balaton partján 85 és 110 forint között adták, Budapesten 74 és 94, Szabolcsban 92 és 109 forint közötti árakon forgalmazták. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerint burkolt áremelés a kilencvendekás kenyerek megjelenése, feltételezve, hogy a vásárlók észre sem veszik a címkén a súlyeltérést.
– Még a legtapasztaltabb biztosítók sem emlékeznek arra, hogy vihar mikor okozott utoljára akkora károkat, mint ezen a nyáron. A becslések 25 ezer káresetről szólnak, amelyek közül alig több mint tízezer esetben volt biztosításuk a károsultaknak. Négy nagy lakossági biztosító így is csaknem egymilliárd forintot fizetett, főleg a háztetőkben keletkezett károkra.
– Olaszország visszavonta azt az augusztus 3-án bevezetett rendelkezését, amelyik szigorított száj- és körömfájás-vizsgálatot rendelt el a magyar élőállat-szállítmányoknál. A döntést azzal indokolták, hogy azóta nem találtak a magyar szállítmányokban pozitívnak minősíthető egyedet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem