Április 3. – Szerda

Teljes szövegű keresés

Április 3. – Szerda
– Az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt ismertette a tárca elmúlt évi eredményeit Dunai Imre ipari és kereskedelmi miniszter. Elmondta: 4,8 százalékkal nőtt az ipar termelése, az ipar és a mezőgazdaság összesen 21,5 százalékkal növelte exportját, az ipari termelékenység tíz százalékkal javult.
– A vámőrség országos parancsnoka, Arnold Mihály tábornok elrendelte a Magyarországra beszállított marhahús fokozott állat-egészségügyi vizsgálatát.
– Tavaly több mint három és fél milliárd forint értékben derített fel úgynevezett pénzügyi bűncselekményt a VPOP Fővárosi Nyomozó Hivatala. A tapasztalatok szerint megváltozott a csempészek szokása: míg korábban kisebb értékű árucikkeket próbáltak illegálisan behozni az országba, ma egy-egy bűncselekményhez többnyire nagyobb mennyiségű áru tartozik.
– Elárverezik a parádsasvári Károlyi-kastélyt, amelyet 1994-ben vásárolt a Kordax Rt.
– Csurka István megpályázza a Magyar Televízió elnöki posztját. A Magyar Igazság és Élet Pártjának elnöke a bejelentéssel együtt leszögezte: pályázik annak ellenére, hogy a médiatörvény kizárja ebből a tisztségből azokat, akik az elmúlt két évben vezető funkciót töltöttek be politikai pártban.
– A Nap-kelte című reggeli tévéműsor stábjának huszonegy tagja levelet juttatott el Székely Ferenc ügyvezető tévéalelnökhöz, amelyben kérik: az MTV ezentúl ne a Fenyő János tulajdonában és vezetése alatt álló Stáb Rt.-n keresztül folyósítsa honoráriumukat, mert szerintük hónapok óta nem a kialakított rend szerint történik az elszámolás.
– Szakszervezetet alakítottak a Magyarországon tartózkodó amerikai békefenntartóknál dolgozó magyar munkások. Az MSZOSZ kaposvári székházában félszázan írták alá az alapításról szóló dokumentumot.
– Évente húszezer személyi sérüléses és ugyanennyi jelentős anyagi kárt okozó baleset történik Magyarországon – hangzott el az Országos Baleset-megelőzési Bizottság ülésén.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem