Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP)

Teljes szövegű keresés

Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP)
– a korábbi állampárt szellemi örököse, az 1990-es választás után a szavazatok szerint a legjelentősebb parlamenten kívüli párt.
Öndefiníciója: Modern, nemzeti, baloldali munkáspárt, amely jogilag nem, szellemileg azonban utódja az 1956. november 1-jén alakult MSZMP-nek. (Jogilag a Magyar Szocialista Párt az utód, eszerint a mai MSZMP új szervezetnek tekintendő.) Az „új” MSZMP – amely újabban gyakran csak Munkáspártnak nevezi önmagát – elutasítja azokat a nézeteket, melyek szerint Magyarország elmúlt negyvenéves története zsákutca, csőd, kisiklás. Ugyanakkor hangsúlyozzák: az MSZMP kritikusan és önkritikusan néz szembe az elmúlt évtizedekkel. A párt taglétszámát nem hozzák nyilvánosságra, de az állami támogatásból arra lehet következtetni, hogy az meghaladja a 20 000-t.
Az MSZMP elnöke: Thürmer Gyula
Alelnökök: Koi Tibor, Nyirő Sándor, Pozsonyi Attila
A párt központja: 1092 Budapest, Köztelek u. 8.
Hivatalos lap: Szabadság (hetente).
Választási eredmény: 180 964 szavazatot (3,68%) kapott a területi listáin, így – mivel a 4%-os határt nem érte el – nem küldhetett képviselőket a parlamentbe.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem