Agrárszövetség (ASZ)

Teljes szövegű keresés

Agrárszövetség (ASZ)
Öndefiníciója: Választási párt agrárérdekek képviseletére; az Agrárreformkörök Egyesületéből alakult szervezet 1989. december 3-án jött létre azzal a szándékkal, hogy elsősorban nagyüzemi vezetőkből álló irányítóinak elképzelései szerint képviselje az agrárérdekeket a parlamentben. Eszerint nem ellenzik a termőföld privatizációját, ám elutasítják az 1947-es tulajdoni állapotokon alapuló rendezést.
Az Agrárszövetség elnöke: Nagy Tamás
A párt központja: 1054 Budapest, Akadémia u. 1–3.
Választási eredmény: A listákon 154 004 szavazatot (3,13%) kapott, így listás képviselőt nem küldhetett a parlamentbe. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 10. választókerületben (Fehérgyarmat) Vargéné Piros Ildikó az ASZ színeiben mandátumot szerzett. A képviselő a függetlenek parlamenti csoportjához csatlakozott. A Baranya megyei 5. választókerületben (Mohács) Wekler Ferenc a Szövetség a Faluért, a Vidékért nevű szervezet és az Agrárszövetség közös jelöltjeként nyerte meg a választást, ám a képviselő később a Szabad Demokraták Szövetsége parlamenti frakciójához csatlakozott.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem