Javító- és nevelőintézetek

Teljes szövegű keresés

Javító- és nevelőintézetek
A javító- és nevelőintézetek (1590 férőhellyel) a gyermekvédelmi intézményrendszer sajátos pontjai. Ezekbe azok a súlyosan problémás gyermekek és fiatalok kerülnek, akiknek addigi nevelése nem vezetett eredményre, és személyiségfejlődésük antiszociális jegyeket mutat. Reszocializációs nevelésük 4 nevelő- és 3 javítóintézetben történik. A nevelőintézetekbe való utalás államigazgatási, a javítóintézeti nevelés elrendelése bírói úton történik.
1988-ban 817 fiatalkorúból 341-en bűncselekmény elkövetése után, bírói úton kerültek az intézetbe, míg 476 főt államigazgatási úton utaltak be. A bíróilag beutaltak 82%-a a társadalmi tulajdon és személyi javak ellen elkövetett bűntett, az államigazgatási úton beutaltak zöme pedig család, ifjúság és nemi erkölcs ellen elkövetett bűntett és antiszociális magatartás miatt került intézetbe.
A beutalt fiatalok 44,7%-a családból, míg 55,3%-a nevelőotthonból került javító-nevelő intézetbe.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem