Vállalkozások és vállalkozási jellegű befektetési lehetőségek

Teljes szövegű keresés

Vállalkozások és vállalkozási jellegű befektetési lehetőségek
Az új társasági törvény nem csupán a passzív befektetési lehetőségeknek nyitott új utat, hanem az aktív társasági részvételt is elősegítette. A jelenlegi szabályozás értelmében lehetőség nyílik magánszemély részére egyszemélyes vagy – kizárólag magánszemélyek részvételével is – többszemélyes kft. alapítására is. Ebben az esetben a magántőke kockázata valódi vállalkozói kockázat. Csődbe mehet – vagy extraprofitra tehet szert. A befektetői kockázat mérsékléséhez ezért piackutató munkára, körültekintő szervezésre van szükség.
Hasonló kockázatú befektetésnek minősíthető a kisipari tevékenység vagy a magánkereskedői működés megkezdése.
Az egyéni és társas vállalkozásokról egyaránt elmondható, hogy a legnagyobb nyereséget e befektetések hozhatják. Az áruba, nyersanyagba és egyéb forgóeszközökbe invesztált tőke forgási sebessége a kicsi, piachoz könnyen alkalmazkodó, tevékenységét gyorsan változtatni tudó vállalkozásban rendkívül nagy lehet. E tőke hozadékával egyetlen megtakarítás jellegű betétforma sem versenyezhet. Az elmondottakból viszont az is következik, hogy a befektetés mindenkori formáját az dönti el, hogy a befektető milyen kockázatviselő képességgel rendelkezik.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem