1966

Teljes szövegű keresés

1966
január 10–13. Magyarországra látogat I. G. Maurer, Románia Minisztertanácsának elnöke
január 18–19. W. Gomułka, a LEMP KB első titkára és J. Cyrankiewicz miniszterelnök látogatást tesz Magyarországon.
február 1.–március 1. Kállai Gyula, a Minisztertanács elnöke kormánydelegáció élén az Egyesült Arab Köztársaságban, Etiópiában, Tanzániában, Kuvaitban, Indiában és Cipruson jár.
március 10–12. Kádár János, az MSZMP KB első titkára és Kállai Gyula kormányfő vezetésével magyar párt- és kormányküldöttség látogat Bukarestbe.
május 25–27. Az MSZMP KB ülése megtárgyalja a gazdasági mechanizmus-reform és a harmadik ötéves terv irányelveit.
július 4–14. Waldeck Rochet, a Francia KP főtitkára Magyarországra látogat.
szeptember 7-13. Hivatalos látogatáson hazánkban tartózkodik Mohammad Reza Pahlavi iráni sah. Magyar–iráni kulturális egyezményt írnak alá.
szeptember 13–23. Dolores Ibarruri, a Spanyol KP elnöke küldöttség élén hazánkba látogat.
szeptember 25–26. L. I. Brezsnyev, az SZKP KB főtitkára vezetésével szovjet pártküldöttség baráti látogatást tesz hazánkban.
november 28.–december 3. Az MSZMP IX. kongresszusa Budapesten. A KB első titkárává Kádár Jánost, titkáraivá Biszku Bélát, Cseterki Lajost, Komócsin Zoltánt, Nyers Rezsőt és Pullai Árpádot választják. A kongresszus új szervezeti szabályzatot fogad el. A jóváhagyott kongresszusi határozat állást foglal a szocialista demokrácia továbbfejlesztése, az országgyűlés szerepének növelése, valamint a gazdaságirányítás új mechanizmusa kidolgozásának szükségessége mellett. Hangsúlyozza a népgazdaság fejlesztésének kiegyensúlyozottabbá tételét, a háztáji gazdaságban rejlő lehetőségek minél nagyobb mértékű kihasználását, az életszínvonal emelését, valamint szociális intézkedések szükségességét. A határozat a párt fő feladatának a tudományos elemző munkát és az elvi-politikai irányítás erősítését jelöli meg; felhívja a figyelmet a tömegszervezetek és mozgalmak önállóságának növelésére.
december 23–28. Budapesten magyar–szovjet megállapodás születik egy 800 megawattos atomerőmű felépítéséről Magyarországon.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem