Mi micsoda a lemezek nyelvén

Teljes szövegű keresés

Mi micsoda a lemezek nyelvén
CD – Kompaktlemez (compact disk), a körülbelül 12 cm átmérőjű, digitális adatrögzítést alkalmazó lemeztípusok (vagyis a CD–DA, a CD–ROM és a CD–I) gyűjtőneve. Igen gyakran csak a hanglemezre gondolva használják.
CD–ROM – Kompakt lemezes csak olvasható tároló (compact disk–read only memory), csak olvasható adattároló, 550 megabájt kapacitással. Programok és adatállományok terjesztésére használják.
EOD – Törölhető optikai lemez (erasable optical disk), tetszőlegesen sokszor új tartalommal feltölthető lemez.
OD – Optikai lemez (optical disk, optical storage), lézersugárral olvasható, analóg vagy digitális jeleket tároló információhordozó.
OROM – Optikai csak olvasható tároló (optical read only memory), a CD–ROM-nál nem több, de gyorsabban elérhető információt tárol.
WORM – Egyszer írható, többször olvasható (write-once read-many times) optikai lemez, az üres lemezt a felhasználó tölti fel információval, de nem törölhető, tartalma nem változtatható.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem