X. Bene Ferencz életrajza. – Kitaibel Pál életrajza. – Debreczeni Márton életrajza. – Rózsay József. Az aggkór mint halálok. – Va…

Teljes szövegű keresés

X. Bene Ferencz életrajza. – Kitaibel Pál életrajza. – Debreczeni Márton életrajza. – Rózsay József. Az aggkór mint halálok. – Vajna János. Korond környéke és fürdője ismertetése. – Grósz Lajos. A közegészségügy szabályozásának befolyásáról az egyetemes jólétre. – Lumniczer Sándor. Eczetsavas szunyalnak bőr alatti befecskendéséről rezgőrj ellen, tekintettel Erdélyre. – Böke Gyula. A süketnémaság orvosi szempontból. – Batizfalvi Samu. Tapasztalati adatok a gerinczoszlop elferdüléseinek kór-, ok- és ggyógytanához. – Kaczander Áron. A borsodi orvos- és gyógyszerészeti egylet történelmi keletkezéséről s működéséről. – Kanka Károly. Közlemény az iriodesisről. – U. a. A szem félszeg alakulásának egy ritka esete. – Bolyó Károly. Mire kell az ovosnak leginkább figyelmezni az elmebetegek törvényszéki vizsgálatánál? – Molnár István. Kis-kún-Halas város helyrajza, természetrajzi és orvosi tekintetben. – Péterfi Károly. Kibédi Péterfi Pál életrajza. – Katona Géza. A bikszádi fürdő- és ásványvizekről 1863. évben, gyógygyakorlati tekintetben. – Tormai Károly észleletei a légtünetek és egészségügy körében 1863. év folytán. – Nagel Emil. Az imént szülöttek szemtakára s ennek czélszerű kezelése. – Roth Albert. A lippai ásványvíz vegy- és orvosi tekintetben. – Lészai Dániel. Erdély hévvizei, jelesen az algyógyiaknak részletesb megismertetése. – Szabo József. Visszaemlékezés Sauer Ignácz tanárra. – Mosel Antal. A só mindenüttségéről és közgazdászati jelentőségéről, Erdély sóbőségéről és sóászatáról. – U. a. Földismei és államrajzi adatok az erdélyi sóbányászatról. – Houchard József. Vázlatok a székelyföldi sóképletekről. - Gr. Eszterházy Kálmán. Az aranynak előjövetele a Hidegszamos folyó alsó völgyében. – Herepey Károly. Geologiai és palaeontolog. megismertetése Erdély azon részének, mely a keleti hosszuság 41–41 2/3, s az északi szélesség 43–46 3/4 fokai között feküszik. – Ercsei József. Az Ompoly és Algyógy vízvidékeinek föld- és ásványtani ismertetése. – Than Károly. Az ásványvizek vegyelemzésének összeállításáról. – Rózsay József. Az Ozokerit és annak készítményei. – Koch Antal. A magyarhoni bazaltok tömöttsége. – Nendtvich Károly. Az éleny allotropiai állapotairól. – U. a. A könenyfeléleg igen érzékeny kémszereiről és annak gyakori képeztetéséről. – U. a. A salétromsavas és salétromossavas Ammon képeztetése és annak előjötte a természetben. – Ifj. Wagner Dániel. Honnan erednek a hibás vegybontások és hogy lehetne azok számát lehetőleg kisebbíteni. – Frivaldszky János. Vázlata azon szerzeményeknek, melyekkel Xantus János a múzeum álattani osztályát gazdagította. – Feichtinger Sándor. Közlemények Esztergommegye helyrajzából. – Gál János. Az erdélyi gazdászati viszonyok. – Henszlmann Imre. A művészet fejlődésének törvényei.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem