XII. évfoly. Fr. L. Régi erdőszjelöltek fájdalmai. – Az országgyűlés pénzügyi bizottságának jelentése az államerdők 1873. évi köl…

Teljes szövegű keresés

XII. évfoly. Fr. L. Régi erdőszjelöltek fájdalmai. – Az országgyűlés pénzügyi bizottságának jelentése az államerdők 1873. évi költségvetéséről. – Geisinger József. A szálaerdőüzem keletkezésének ideje. – Ruttner Antal. Az erdészeti műszótárhoz. – Magánuradalmak erdőkezelési intézményeiről. – Faeladásoknál használható árverés és szerződési feltételek tervezete. – T. Z. Dalmátországi erdészeti viszonyok. – Láng Gábor. Az erdészeti műszavak ügyében. – U. a. A folyómenti vagy berki erdőkről. – A földadó szabályozásáról szóló törvényjavaslat. – Bedő Albert. Erdészetünk leírása a világkiállítási honismertetőben. – Tomcsányi Gyula. A gödöllői királyi vadászat köréből. – Divald Adolf. Melyik miniszteriumra bízzuk az államerdők kezelését. – Ruttner Antal. Az 1873. LIII. törvényczikkről. – Bedő Albert. A bécsi nemzetközi kiállításról. – Az erdő befolyásáról az éghajlatra. – Hoffmann Sándor. A magyarországi egyetemi, tanulmányi, vallásalapítványi és megürült egyházi javak birtokaihoz tartozó erdőségek ismertetése. – Klein Ödön. Az erdők közhatósági jelen felügyeletéről. – Pausinger József. Uj szerkezetű uszagát. – Frank Pál. Fakereskedés a Marosfolyamon és mentén, meg a marosmenti erdőségek Aradtól Erdélyország határáig. – Albert Ákos. Tanulmány a fordáról. – Probst W. Az oroszlánkői és illavai uradalmak. – Dyk Antal. Kátrányfőzés a volt magyar határőrvidéken. – Batyka János. Milyen eljárást kövessünk s mily műszereket használjunk az erdők felmérésénél? – Hirsch István. A kalocsai érsekség erdeinek leírása. – A mező- és erdőgazdák bécsi nemzetközi congressusának határozatai. – Az államvagyon 1872. évi zárszámadása. – Illés Nándor. Erdészeti műnyelvünk érdekében. – Fekete Lajos. Ausztria erdészeti kiállításáról. – Különfélék.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem