XI. évfoly. Divald Adolf. Az ó-budai és visegrádi koronauradalmak erdeiről. – I(llés) N(ándor). Észrevételek a „tölgyfa művelésér…

Teljes szövegű keresés

XI. évfoly. Divald Adolf. Az ó-budai és visegrádi koronauradalmak erdeiről. – I(llés) N(ándor). Észrevételek a „tölgyfa műveléséről” írt czikkre. – Észleletek a kohó- és kőszénfüst káros hatásáról a növényekre, különösen pedig a lúcz- és jegenyefenyőfára. – Láng Gábor. A bácskai kincstári erdők 1871. évi gubacstermése. – Lázár Jakab. Erdészeti jegyzetek. – Illés Nándor. Az anyagok vándorlásáról a növényekben. –Keletindiai erdők és erdészet. – Divald Adolf. A bácskai kincstári erdőkről. – Az orsz. magy. közgazdasági gyülés határozatai. – Divald Adolf. A horvát-tótországi Végvidék kincstári erdőgazdaságának korszerű átalakítása. – Wieland. Vizsgáljuk az erdőadó ügyét jobban. – Robbe Nándor. Vízi növénymívelés az erdőtudomány érdekében. – Bedő Albert. A pesti kör- és sugárútak diszfáiról. – Schwartz Mátyás. A folyó csatorna oldalnyílásán átbukó vízmennyiség meghatározása. – Illés Nándor. Viharkárok és azok következményei. – Láng Gábor. Az áterdölés. – Bedő Albert. Magyarország kincstári erdőgazdaságának képviseltetése a bécsi világkiállításon. – Bedő Albert. Tájékozódás erdőszeti kiállításunk ügyében. – Nikel Zsigmond. A vágásidő befolyása a fák technikai tulajdonságaira. – Fekete Lajos. Az erdőadó kivetési módjáról. – Kolozsvár erdészeti szabályrendelete. – Ujlaki István. Az erdészeti műszótárhoz. – Bedő Albert. Miként ábrázolható a főfanemek növekvési menete. – Fekete Lajos. A pénzügyi forda ismertetése. – Illés Nándor. A középerőd-üzem a községi és kisbirtok számára. – Klim Ödön. Közlemények a fűrészüzlet köréből. – Az országos erdészeti egyesület 1872. évi közgyűlése Erdélyben. – Batyka János. Nézetek azon tényezőkről, melyek az erdő jövedelmességére befolyást gyakorolnak. – Frankl, Pál. Az erdészeti műszótárhoz. – Weisz Ferencz. A szállítható uszagátokról. – II. Észrevételek a kisbirtokosok erdőgazdászatáról. – Székely Mihály. A mezőség befásításának kérdése. – Különfélék.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem