I. évfoly. Mérei Károly. Az erdők jelentősége a természet nagyszerű háztartásában. – Erdődi (Divald) Adolf. Minő mértékkel éljünk…

Teljes szövegű keresés

I. évfoly. Mérei Károly. Az erdők jelentősége a természet nagyszerű háztartásában. – Erdődi (Divald) Adolf. Minő mértékkel éljünk az erdőszeti magyar irodalomban. – Fuchs Frigyes. A szepességi központi Kárpátok és azok környéke legjelesebb fanemeinek természetes tenyészeti határairól az északi szélesség 48° 30’ és 40° 30’ között. – Erdődi Adolf. Első és utolsó szó a „Helm contra Divald”-féle ügyben. – Hecke W. után. Erdődi Adolf. Mosonymegye erdőségei. – Paulay Sándor. Zólyom megyének földismei viszonyai. – Balogh László. Néhány szó az erdők elkülönítése ügyében. – Méhes Rezső. Van-e szüksége az erdőszetnek vegytanra? – Erdődi Adolf. A fatermelési és növekvési táblákról, azok összeállítása és használata módjáról. – Helm Ervin. Az úrbéri faizás megváltása ügyében. – Erdődi Adolf. Igénytelen megjegyzések az álladalmi erdőszeti közvizsgálatok ügyében. – Farbaky István. A légsúlymérőnek, mint magassági mérőeszköznek használatáról. – Roxer Vilmos. Máramarosi közlések. – Erdődi Adolf. A hazai erdőszök legelső teendői. – Balogh László. Az úrbéri birtokrendezés ügyében. – Roxer Vilmos. A fának szállítása ügyében. – Erdődi Adolf. Zólyommegye erdőségei. – Grabner után Erdődi Adolf. A favágás legelőnyösb idejéről. – U. a. A selmeczi bányász- és erdőszakadémia történetének rövid vázlata. – Draskóczy Gyula. Néhány szó az erdei gazdaság érdekében. – Helm Ervin. Hol építsünk a közerdőszök számára szállást? – K. B. A talaj vegybontásáról. – Paulinyi Sándor. A bánsági bányaerdők gazdászati és kezelési viszonyai. – Mérei Károly. Fanövekvés a levágott gesztek tuskóin azoknak beforradása által. – Bielek István. A slavoniai határőrvidékből. – P. V. Az ember és az erdőtlen sivatagok. – K. B. P. V. A perzsák és görögök fagazdászata. – Erdődi Adolf. Országos erdőszeti statistikánk ügyében. – Mérei Károly. Több fa teremhet-e a hegyek felületén, mint egyenlő körülmények közt azok vízszintes alapján? – Balás Árpád. Az erdőszeti tudományban és az erdőszetben uralkodó divatokról. – Különfélék.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem