Könyvtár, népiskolai. Szerk. Molnár Aladár. 1–4. füz. (8r.) Pest, 1868. Osterlamm K. 2.– 1. füz. Téli esték. Elbeszélések, versek…

Teljes szövegű keresés

Könyvtár, népiskolai. Szerk. Molnár Aladár. 1–4. füz. (8r.) Pest, 1868. Osterlamm K. 2.–
1. füz. Téli esték. Elbeszélések, versek és tanulságos olvasmányok. (IV és 159 l.)
Tartalom:
Szalay László. Croesus és Cyrus. – Gyulay Pál. A gonosz mostoha. Népmese. – Gönczy Pál. A termő föld. – Szabó Imre. – Szent István királyról. – Szász Károly. Ráhel. – Gr. Lázár Kálmán. A kutya. – Kakas Márton. A két hízó. Tréfás versezet. – Vas Gereben. A jó urak. – Tompa Mihály. A félkezü koldus. – Kerekes. A gépek. – Petőfi Sándor. Szüleimhez. – Réthy. Gyermekélet a harczos időkben. – Girókúti P. Ferencz. A gazdagulás mestersége. – Tompa M. A gazdag. – Arany László. Tompa meg Mohácsi. – Az időjárás a szobában. – Szilágyi Sándor. Történeti adomák. – Vas Gereben. Mátyás király udvari bolondja. – Szilágyi Sándor. Képek a magyar hódoltság történetéből. – Arany János. Az első lopás. – A drágakő-kereső.
2. füz. Képek az emberi élet és a természet köréből. (176 l.)
Tartalom:
Otto F. Tengeri útazás setétben. – Környei János. Az eső. – Gr. Lázár Kálmán. A macska. – Környei J. A föld. Az eszkimo. A kövekről. András nagyapó. – Kerekes. Az 1868. év. – Tóth Kálmán. A pénz. A prósai világ. Lincoln Ábrahám.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem