BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Államtitkár Urak! A múlt héten az ügyeleti rendszer átszervezésével kapcsolatban szerettem volna megtudni, hogy okoz-e problémát az Országos Mentőszolgálatnál, hogy Hajdú-Bihar megyében bevezették kísérleti jelleggel az új ügyeleti rendszert. Most konkrétabban szeretném államtitkár urat megkérdezni.
Ugyebár múlt héten, a napokban történt a 2020. évi zárszámadás vitája, s bár számos adat állt a mentőszolgálattal kapcsolatban rendelkezésre, meglepő volt tapasztalni, hogy nem lehetett belőle megismerni, hogy hány betöltetlen álláshely volt a mentőszolgálatnál. Ez azért furcsa, mert a 2019. évi költségvetés zárszámadásában egyértelműen szerepelt, hogy az időszak végén ebből 201 álláshely volt betöltetlen, jellemzően Budapest és Pest megye mentőgépjármű-vezetői munkaköreiben. Hasonlóan érdekes adat a zárszámadásból, hogy a mentőszolgálattal kapcsolatos béremelést elsősorban a garantált bérminimum növekedésével indokolja, ami nem éppen a mentősök munkáját megbecsülő, tisztességes bérezés bizonyítéka.
Pontosan ezért szeretném megtudni, államtitkár úr, hogy a zárszámadásból kimaradt adatokat meg tudja-e nekünk mondani, hogy 2020-ban hányan hiányoztak a mentőszolgálattól, és még egyszer fel szeretném azt a kérdést tenni, hogy a Hajdú-Bihar me-gyében kísérleti jelleggel bevezetett új ügyeleti rendszer okoz-e a mentőszolgálatnál szakemberhiányt.
Hány ember mondott fel az elmúlt időszakban Hajdú-Bihar megyében, és tud-e ön azokról az esetekről, mondjuk, amikor Bács-Kiskun megyéből vagy környező megyékből irányítanak át mentőtiszteket, mentőorvosokat azért, hogy az ügyeleti rendszert el tudják látni Hajdú-Bihar megyében? Remélem, hogy most választ kapok a kérdésekre. Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem