DR. VEJKEY IMRE,

Teljes szövegű keresés

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a KDNP képviselőcsoportja részérőll: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Senyei György OBH-elnök Úr! A bizottsági elnöki expozémban elmondottakat nem kívánom megismételni, de fontosnak tartom kereszténydemokrata képviselőként elmondani azt, hogy miképpen ítéli meg frakciónk az OBH 2020. évi működését.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A kereszténydemokraták a 2020. évi beszámoló alapján úgy látják, hogy az OBH az emberi és tárgyi erőforrásaival átgondoltan és takarékosan gazdálkodott. A bírói munkateher országos kiegyenlítése tekintetében az OBH által megint csak további jelentős előrelépések történtek, és külön üdvözöljük az OBH 2020. évi fejlesztéseit, melyek abba az irányba mutatnak, hogy a XXI. századi bíróság ideálja megvalósulhasson Magyarországon, hazánkban. Valóban, ahogy Gyüre Csaba alelnök úr mondta vezérszónoklatában, amikor kezdetben ezek az informatikai fejlesztések az igazságügyi szektorban, így a bíróságok keretében is kezdtek megvalósulni, akkor én úgy hallottam, hogy a bíráknak is, az ügyvédeknek is és az alkalmazottaknak is a haja szála az égnek állt, de most már ott tartunk, hogy kiforrott rendszerek vannak, és valóban bele kellett tanulni ebbe az új rendszerbe, ebbe az új E-PER-rendszerbe és az e-közigazgatási rendszerbe, és ennek alapján viszont sokkal átláthatóbb, sokkal egyszerűbb maga az ügymenet, és nyilván a különböző rendtartások is ezt szolgálják.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ezúton is szeretném megköszönni elnök úrnak a munkáját. Elnök úr munkájához további jó egészséget és sikereket kívánunk önnek, kívánjuk az Isten áldását önnek és munkatársainak is, és további sikereket.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A KDNP frakciója támogatja az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2020. évi beszámolóját és az Igazságügyi bizottság határozati javaslatát is. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. Kérem, támogassák önök is! (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem