DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon tetszett a viszonválasszal kapcsolatos elnöki felszólalás. Van az elnökség részéről, aki ezt gyakorolja, van aki nem az elmúlt időszakban, például Latorcai elnök úr következetesen évek óta is így beszél, de nem erről szeretnék szólni, hanem gyakorlatilag eljutottunk egy 2020-as beszámolótól a kúriai elnök megválasztásáig meg az európai uniós véleményvezérek véleményéig.
Én nem ehhez szeretnék hozzászólni, hanem a témához. Devizaügyben szólalt fel Gyüre Csaba a beszámoló kapcsán. Én most odáig nem jutnék el, hogy az önök jelenlegi koalíciós partnere, az MSZP meg a DK, ki engedte ki a szellemet a palackból annak idején devizahiteles ügyben, akik ugye, mindenféle korábbi kedvezményes lakáshitelt megszüntettek, és bekényszerítették az embereket a devizahiteles ügyekbe. Hogy a kormány nem tett semmit, arra csak néhány dolgot szeretnék mondani. Volt kiköltöztetési moratórium, árfolyamgát, előtörlesztés, futamidő meghosszabbítása, árfolyamrögzítés, eszközkezelő, kamattámogatás, forintosítás. Tehát nagyon sok százezer embert sikerült kimenteni ebből a dologból.
Ami pedig az Igazságügyi Palota felvetését illeti, szeretném elmondani, hogy már rég le lehetett volna rendezni ezt az ügyet. Ugye, tudjuk, hogy Hauszmann-tervek alapján ’96-ra elkészült az Igazságügyi Palota, majd aztán jöttek a kommunisták ’49-ben, aztán beköltöztették a Munkásmozgalmi Intézetet, aztán ma éppen Néprajzi Múzeum van benne, de azért egy kis részt megtartottak maguknak, a Politikatörténeti Intézetet. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ha az kiköltözött volna időben, akkor már az Igazságügyi Palota rég a Kúria otthona lehetne; reméljük, hogy ez hamarosan megtörténik. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem