DR. VADAI ÁGNES

Teljes szövegű keresés

DR. VADAI ÁGNES
DR. VADAI ÁGNES (DK): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Előre szeretném bocsátani, hogy nem az én szavaim következnek, idézetet szeretnék mondani, kettőt is.
„Köszönöm szépen önnek, hogy Horn Gyulát a nemzet nagy királyának kiáltotta ki. Ha nem tudná, Horn Gyula hóhér volt. Hóhér volt a javából. És most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből már három éve ott kezelik, és ott vergődik a Honvédkórházban, mert képtelen meghalni”.
A következő idézet: „Az, hogy van egy Gyurcsány Ferenc nevű képződmény a politikában, amiről csak azért kell beszélni, mert akkora botrány mind a mai napig, hogy itt van velünk. Egy gennyedző seb a demokrácia testén az ő jelenléte.”
Tisztelt Képviselőtársaim! Két miniszterelnökről beszélt így két fideszes képviselő, az egyik a Házban, Wittner Mária, a másik a Házon kívül, az Országgyűlés elnöke. Érdeklődni szeretnék, hogy ez mennyiben segíti elő a Ház méltóságát. De ez nem politikai vita kérdése, mert politikai vitában - Hohn Krisztina képviselő asszony felszólalását tekintve látható, hogy - lehet és van helye vehemenciának, de ez a két megszólalás, ennek semmi köze nem volt a politikához. (Közbeszólások.) Ez tiszteletlenség volt, szemtelenség volt, és felháborító volt két baloldali miniszterelnökkel szemben (Közbeszólások.), aki ennek az országnak a miniszterelnöke volt. Ez lenne a Ház tekintélye? Ez lenne az a tekintély, amit önök itt mint erkölcsi - nem is tudom - nagyszerűségben akarnak nekünk mutatni?
Én azt gondolom, képviselőtársaim, hogy lehet itt persze keresztényi szeretetről beszélni, meg tiszteletről, meg lehet itt a Bibliát idézgetni, de hát maguk bort isznak, és vizet prédikálnak - vagy fordítva, ki-ki hogy szereti. Én azt gondolom, hogy ezt, amit ma önök itt előadnak a tisztességről, a becsületről, a Ház tekintélyéről, a Bibliáról, a keresztényi szeretetről, az mind egy nagy hazugság. Ez egy játék! (Az elnök csenget.) Maguk nem viselkednek tisztességesen az Országgyűlésben, sem bent, sem kívül. (Az elnök csenget. - Dr. Kovács Zoltán közbeszól.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem