MESTERHÁZY ATTILA

Teljes szövegű keresés

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Szívesen tenném, elnök úr, de amikor a parlamentben vitatkozunk, akkor az már csak úgy zajlik, hogy elmondja mindenki a véleményét, és az elképzelések ütköznek.
Én azon csodálkozom, hogy Tilki képviselőtársam az egyetlen, aki ebben a parlamentben és ebben a vitában a „diktatúra” szót használta a Fidesz-kormányra; mi nem erről beszéltünk. Mi arról beszéltünk, hogy a kormány el akarja hallgattatni a magyar civil szervezeteket. Le ne essen a feje a képviselő úrnak, ha idefigyel, akkor jobban megérti, hogy miről beszélek, ha túl sokat rázza, akkor még a végén leesik. Tehát a lényege a hozzászólásomnak az, hogy nem mi beszéltünk diktatúráról, hanem ön beszélt diktatúráról. Mi arról beszéltünk pusztán, hogy szerintünk nem helyes a civil szervezetek működését korlátozni törvényi úton, politikai indíttatásból. Ahogy Szakács képviselőtársam elmondta, bizony nem jó az, ha egy kormány jó meg rossz civil szervezetekre osztja fel ezeket a szervezeteket.
A másik az, hogy kik a mi szellemi elődeink. Én ’74-ben születtem, valószínűleg önöknek több közük volt az előző rendszerhez. Itt a másik kollégám ’78-ban, a harmadik meg ’75-ben, tehát azt gondolom (Dr. Rétvári Bence: Én ’79-ben!), mi még gimnazisták voltunk, amikor már az előző rendszer megbukott, tehát olyan túl sok közünk ahhoz a rendszerhez nincs. De ha ezt így gondolják, akkor miért nem rúgják ki a kormányból Pintér Sándort, miért nem rúgják ki a kormányból Fónagy Jánost, és miért nem rúgták ki korábban Martonyi Jánost, aki MSZMP-tag volt, különösen úgy, hogy azt olvasom és azt látom, hogy Hódmezővásárhelyen Lázár János idegrohamot kap a volt MSZMP-sektől? Akkor ez úgy működik, hogyha azt mondjuk, hogy ez nem tetszik, akkor kérem, tessék a kormányból is száműzni ezeket az embereket.
A jelenlévők közül szerintem önöknél van több MSZMP-s, mint nálunk, az egészen biztos. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem