DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem feltétlenül tudok ennek most eleget tenni, hiszen az előttem lévőre kell reagáljak. Ha már csak ez lenne átláthatatlan Magyarországon! Szerintünk nem az. Évente kell tenni közhasznúsági jelentést, évente kell elfogadni mérleget ezeknek a civil szervezeteknek, és úgy gondolom, ez hozzáférhető, transzparens, az interneten mindenki megtalálhatja, tehet fel kérdéseket, bármit tehet. Ha ez lenne az egyetlen dolog, ami nem átlátható ma Magyarországon, akkor, úgy gondolom, önöknek igaza volna, de nem ez a helyzet. Nem ez a helyzet, és nagyon sok mindenről nagyon sok mindent mondunk el a sajtóban, itt a parlamentben azokról a nem átlátható, burkolt ügyekről, amelyek általában egyébként a kormánypártokat jellemzik. Hát ez a legnagyobb probléma?! - ez az egyik.
Kettő: örülök neki, hogy önt semmiben sem korlátozza a vagyonbevallási kötelezettség, és ahogyan láttuk a vagyonbevallások kijavítását, ez tényleg nem korlátozott egyébként nagyon sok képviselőt az égadta világon semmiben sem. Volt, aki elfelejtette beleírni azt, hogy milyen támogatásokat kapott, a másiknak, aki miniszter is lett később, meg folyamatosan nőtt a lakása, és még lehetne mondani egyébként nagyon sok dolgot.
Ezek nem az átláthatóságot, ezek pontosan az elfedést szolgálják, tisztelt képviselő úr. Nem hiszem, hogy egyébként az lenne a Damoklész kardja ezek fölött a civil szervezetek fölött, hogy nekik be kell számolniuk, hiszen most is beszámolnak, hanem az a politikai nyomás, amikor ki akarják találni, hogy mely szervezet az, amelyik rossz feladattal és önök szerint rossz alapítóval rendelkezik, és ezeket önök, idézem az önök alelnökét, el akarják takarítani. Így mondta: „Ezeket el kell takarítani.” Hát persze, hogy ilyenkor erről beszélünk, természetesen ilyenkor erről beszélünk.
Nem gondolom, hogy az átláthatóságnak most bármilyen gátja lenne. Nem gondolom, hogy az ellenőrizhetőségnek most olyan gátja van, amit önök ne tudnának leküzdeni ebben a helyzetükben, főleg úgy, hogy megvan hozzá a megfelelő politikai támogatásuk. Erre használják, ne arra, hogy ellehetetlenítsék őket, arra nem jó a politikai támogatást használni. Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem