DR. STAUDT GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! A tény az, hogy a rendszerváltás óta a magyar államadósságnak közel a háromszorosa tűnt el különböző feketecsatornákon, lehet, hogy még több is. A rendszeren változtatni kell, de bármit hozunk az Országgyűlés elé, egyszer túl pontos - miért azt módosítjuk -, egyszer meg túl tág: amikor a hűtlen kezelésre nyújtottam be egy határozati javaslatot annak a tényállásnak az újragondolására, és a kormánynak adtam volna lehetőséget arra, hogy átgondolja, hogy milyen irányba indul, akkor azt mondta Vas Imre az Igazságügyi bizottság ülésén, hogy miért határozunk meg egy ilyen tág mozgásteret, miért nem pontosan kérjük, hogy a kormány mit tegyen. Tehát azt érezhetik az állampolgárok és az ellenzék is, hogy egyszer van sapka a nyuszikán, máskor meg nincs. És azt is hallhattuk, hogy egyik esetben azt mondják, hogy az ügyészség jól végzi a tevékenységét, a törvények jók; csak akkor egy a gond, hogy nem tűnnének el ezek a pénzek. A kettő közül az egyiknek vagy legalább az egyiknek komoly hiányosságokban kell szenvednie. Tehát ha a törvények jók, akkor az ügyészséget el kell számoltatni, Polt Pétert le kell mondatni, vagy akár egy átalakítással egy olyan ügyészi rendszert kell létrehozni, amely hajlandó és képes a bűnnek, az eltűnt pénzeknek a nyomára akadni. Ha viszont az ügyészség tökéletesen végzi a feladatát, akkor rosszak a törvények, és nem tud eljárni megfelelően. Akkor viszont módosítani kell a törvényeket. De önök ezt nem teszik meg, és ahogy mondtam, bármit terjesztünk be, legyen az akár alkotmánymódosítás vagy alaptörvénymódosítás, legyen az akár a büntető törvénykönyv szankciós rendszerének az emelése, vagy akár egy határozati javaslat, amely a kormány számára lehetőséget adna, hogy tényállásokat, akár a hűtlen kezelést vagy a közpénzek eltűnésében a legnagyobb szerepet betöltő tényállásokat újragondolja, az sem jó.
Ha pedig ezt az egészet összerakjuk, akkor önöknek jó ez az állapot, jó, hogy eltűnnek a közpénzek. De higgyék el, hogy ez nem vezet sehova, önöknek se lesz jó 2018-ban, ha ezen nem változtatnak! Köszönöm. (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Úgy van! - Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem