BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A száz leggazdagabb magyar összvagyona idén megközelítette a 3380 milliárd forintot, ez csaknem 600 milliárd forinttal haladja meg az egy évvel korábbit. A 21 százalékos gyarapodás jócskán felülmúlta a 2016-ban a KSH által mért 0,4 százalékos fogyasztói árindexet, azaz reálértéken csaknem 21 százalékkal nőtt a magyar gazdagok vagyona, míg az átlag magyar családoknak 10 millió forint alatti a vagyonuk, ami csak a lakást jelenti egyetlen vagyontárgyként.
Tehát az elmúlt években a gazdagok pofátlanul gazdagodtak, míg a magyarok milliói napról napra élnek. A listát megnézve, a vagyonok alakulását erőteljesen befolyásolja a politikai kapcsolat, és egyre jobban. Mesébe illő jó néhány, a Fideszhez szorosan köthető újgazdag ficsúr gyarapodása. Jól fut a szekér a TV2 tulajdonosának, a kaszinóbizniszben is utazó Andy Vajnának, igaz, ön azt mondta, hogy Magyarország szemben áll a kaszinókapitalizmussal, amikor valaki úgy gazdagodik meg, hogy másokat tönkretesz.
De senki nem tudja überelni, még a mesében sem, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert. A miniszterelnök jó barátja, aki nagyon okos, nagyon sokat dolgozik, még a miniszterelnök helyett is, gyűjti neki a közpénzt, ami átalakul magánvagyonná. Vagyona egyetlen év alatt 20 milliárdról 120 milliárd forintra nőtt. Ezzel a lista 31. helyéről az 5. helyre ugrott előre. El tudja képzelni, miniszterelnök úr, hogy akkor is ilyen sikeres lenne Mészáros Lőrinc, ha nem a miniszterelnök barátja lenne? Mészáros azt mondta, hogy sikerében bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye.
Miniszterelnök Úr! Ez törvényes, vagy csak szimplán bűncselekmény? Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem