BALLA MIHÁLY,

Teljes szövegű keresés

BALLA MIHÁLY,
BALLA MIHÁLY, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Különösen azért tartom fontosnak, hogy megszólalhatunk ebben az ügyben, hiszen a WHO, az ENSZ Egészségügyi Világszervezet és a kormány közt egy együttműködési keretmegállapodás, azt gondolom, mindannyiunk számára fontos, hiszen az élet már többször megmutatta az elmúlt időszakokban, hogy nemzetközi együttműködés, akár összefogás is szükséges, hogy a határokon átjutó különböző vírusfertőzések vagy akár a különböző közegészségügyi járványok esetében szoros együttműködés legyen.
Ebben az együttműködési kapcsolatban, az alapmegállapodásban kiemelten kap egy olyan lehetőséget is az ország, hogy a megkötendő szakmai megállapodás gyakorlatilag a magyarországi kutatásokat tenné úgy lehetővé, hogy az számunkra is előnyös legyen. A helyszínt, az infrastruktúrát mi vállaljuk biztosítani, a kutatás költségeit és több esetben a technikai hátterét a WHO adná. A WHO a berendezései mellett tanácsadóit is a kormány rendelkezésére bocsátaná. A WHO szakembereink képzését is vállalja, vagyis a megvalósult együttműködés feltétele az előttünk álló alapmegállapodás. Ennek fejében természetesen az itt született adatokat, statisztikákat, kutatási eredményeket, amelyek más országokat is érintenek, közre fogjuk bocsátani.
(14.30)
A hozzájárulás, tekintve a magyar kutatói tudást és a WHO felszereltségét, kölcsönös előnyöket fog nyújtani, talán azt lehet mondani, hogy nyertes-nyertes tárgyalási helyzet lesz, a mi részünkről különösen is, annak fényében, hogy ezzel egy globális szervezet kutatói hálózatában fogunk tudni részt venni. Kérem ehhez a támogatását képviselőtársaimnak, hiszen a Fidesz-frakció egyértelműen támogatja ezt, és bízom benne, hogy más frakciók is támogatóak lesznek. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem