HORVÁTH ISTVÁN,

Teljes szövegű keresés

HORVÁTH ISTVÁN,
HORVÁTH ISTVÁN, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Az általunk tárgyalt javaslat, mint ahogy korábban hallottuk is, öt törvényt módosít. Ezzel a hagyományosan salátának nevezhető műfaj felé tendál, de valójában nem egy hosszú törvényjavaslat, így én sem kívánok hosszan szólni.
A földrendező és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény módosítása részben az osztatlan közös tulajdonú területek felszámolásának eddigi tapasztalatain alapul, arra a problémára igyekszik megoldást keresni, amit a spekulatív szándékkal készített megosztási vázrajzok jelentenek. A cél az, hogy csak a tényleges, polgári törvénykönyv szerinti megosztási szándék alapján lehessen vázrajzot záradékolásra benyújtani az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére irányuló eljárások megindítását követően.
Az ingatlannyilvántartási törvény módosítása is gyakorlati problémát kezel: egyértelművé teszi, hogy egyes ingatlannyilvántartási eljárások során mikor kell értesíteni az ingatlantulajdonost a különböző határozatokról.
A termőföldvédelmi törvény módosítását leginkább a kis teljesítményű erőművek létesítéséhez szüksége földvédelmi eljárások bevezetése indokolja, míg az NFA-törvényt a nemzeti vagyonról szóló törvény egyes rendelkezései szerint kell pontosítani.
Terjedelmében ugyan a földmérési és térképészeti tevékenységről szóló törvény módosítása a legjelentősebb, de ezek a rendelkezések leginkább a törvény aktualizálását és a megváltozott intézményi háttérhez való illesztését szolgálják.
Kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák ezen javaslatokat. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem