ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN
ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Altusz Kristóf miniszterelnöki megbízott a kinevezését követő héten mind a hat érintett felsőoktatási intézmény ügyében fölvette a kapcsolatot a négy ország, az Egyesült Államok, Kína, Malajzia és Thaiföld budapesti misszióvezetőjével. A Magyarországon működő kínai, thai és maláj felsőoktatási intézmény kapcsán már a megállapodásra vonatkozó első szövegtervezet is átadásra került. A munka tehát olajozottan halad előre.
Az Egyesült Államok tekintetében több mint három hete várja a magyar kormányzat a hivatalos választ, több mint három hete nincs főtárgyaló kijelölve sem szövetségi, sem tagállami szinten, így a tárgyalások kizárólag a budapesti amerikai ideiglenes ügyvivővel zajlanak.
A szakértői munkacsoport minden érintett egyetemmel konzultál. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a CEU-t leszámítva minden rektor vagy dékán a kérdést technikainak tekinti, nem politikai ügyként kezeli, és a felsőoktatási törvényben foglaltaknak meg kívánnak felelni. A megoldások keresésében érdekeltek.
A miniszterelnöki megbízottnak nincs arra vonatkozó felhatalmazása, hogy az elnöki-miniszterelnöki találkozót ebben a minőségében, ahogy ön fogalmazott, kierőszakolja.
Köszönöm figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem