MAGYAR ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Így a vitanap zárásaként egy idézetet szeretnék mondani. A GDP motorja a mezőgazdaság - ezzel kezdte Font Sándor a felszólalását, és azt kell mondanom, hogy ebben minden bizonnyal igaza van, de azért javítsuk ki, és a mai vita végén, azt hiszem, hogy ebben egyet tudunk érteni, hogy ahhoz, hogy Magyarországon mezőgazdaságról tudjunk beszélni, még nagyon sok mindent le kell tennünk az asztalra, mert ami a GDP motorja, az legfőképpen inkább ipari nyersanyagtermelés, nem pedig a minőségi, fenntartható vidéki munkahelyek alapját adó, mondjuk, többlet hozzáadott értékkel rendelkező mezőgazdaság. Így bízom abban, hogy a jövő forrásai majd olyan formában lesznek elosztva, hogy valóban egy ilyen vitanapon nem a „Modern városok” program szép, leendő teljesítményeit kell hallgatunk, hanem arról tudunk beszélgetni, hogy ezek a bizonyos hiányzó minőségi munkahelyek miként jöttek létre, és miként képesek majd vidéken tartani a fiataljainkat, és miként képesek megakadályozni mind a Nyugatra történő vándorlást, mind pedig az országon belüli migrációt, mert mind a kettő egy katasztrofális elmúlt időszaknak és politikának az eredménye, mondhatom azt, hogy az elmúlt 60-70 év eredménye, és nagyon jó lenne, ha ezeket az európai uniós és hazai forrásokat úgy tudnánk felhasználni, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, megfordítsuk.
Én bízom benne, hogy nem kell még ezen nagy logikaváltásra egy évet várni, amíg a Jobbik kormányra kerül, és most már arról tudunk beszámolni, hogy a következő hónapokban is eszerint lesznek a források elosztva, és ilyen jogszabályokkal találkozhatunk. Köszönöm, elnök úr, a lehetőséget. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem