DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Sajnálom, hogy nincs itt Harangozó képviselő úr; talán figyeli az ülést, és akkor hallja a válaszomat, a reakciómat arra, amit ő mondott. Ha úgy kell két számot egymás mellé állítani, ahogy ő mondta, hogy mennyit költünk, mennyivel többet költünk egészségügyre, és mennyivel költött kevesebbet a szocialista kormányzat, nekik a kormányzásuk utolsó időszakában sikerült 600 milliárd forintot kivonni az egészségügyből, ennek egy jó részét az Egészségbiztosítási Alapból, a többit a költségvetés egészségügyi, egyéb fejezeteiből, míg a Fidesz-KDNP idénre megszavazott költségvetése 171 milliárd forint többletet tartalmaz az egészségügy számára. Tehát hangsúlyoznám, az MSZP-kormány alatt 600 milliárd mínusz, csak idén a Fidesz-KDNP 171 milliárd forint plusz, mert bizonyos kormányzatoknál több jut az oktatásra is, több jut az egészségügyre is és több jut a sportra is. Lehet itt persze sportfejlesztésekkel példálózni, de más kormányzatoknál nem jut se erre, se arra, csak arra jut pénz, amit az OLAF a jelentésében a 4-es metróról leírt.
Szerintem nagyon lenézi az itt dolgozó embereket az, aki így beszél a vidéki fejlesztésekről, aki így beszél azokról a háziorvosokról, akik letelepedési pályázattal vagy más pályázattal ott vidéken, a kisebb településeken is igyekeznek ellátni a feladatukat, és lenézi azokat, akiknek nagy siker, hogy egy kórháznak az egyik felét sikerült felújítaniuk. Hogy a második felét nem sikerült, az majd most sikerülni fog a mostani EFOP-okból, de azért szerintem nagy siker, hogy az egyik felét az elmúlt időszakban véghez vihettük.
2200 állami fenntartású iskola működik 6050 feladatellátási helyen, ebből 407 helyen sikerült az oktatásban teljes felújítást végrehajtanunk, 1996 helyen részbeni felújítást, 22 egyetemen sikerült fejlesztéseket véghez vinnünk. És bízunk benne, hogy hamarosan minden járásban lesz tanuszoda, és 700 ezer diáknak teremtjük meg a lehetőségét, hogy járáson belüli uszodában tanuljon meg úszni, kedvelje meg a vízi sportokat, és éljen egészségesebb életet. Az első üteme 24 településen valósul meg közel 9 milliárd forintból vidéken, országszerte. Bízunk benne, hogy ez is sok segítséget jelent minden fiatalnak, aki sportolni akar, tanulni akar, iskolába akar járni, méltó körülmények között, ott helyben, nem pedig a nagyvárosba akar bejárni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem