IKOTITY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Államtitkár úr, nem válaszolt arra a kérdésemre, hogy miért a nagyhéten, a húsvéti szünet idején és miért ilyen szűk határidőt választottak erre, miért ennyit adtak erre. Államtitkár úr, a tényekkel szemben beszél. Miért lazítják a feltételeket, ha ennyivel több gyógypedagógus van?
Nézzük a számokat, amit nem vesz figyelembe! Államtitkár úr, egy mesterfokozattal rendelkező kezdő gyógypedagógus a bértábla szerint bruttó 196 ezer forintot keres. Ha ezt kiegészítjük ezzel a 18 700 forintos kiegészítéssel, amit egy pótlékként kapnak meg, akkor ebből az jön ki, hogy nettóban 143 ezer forintnál nem tud többet kapni még a legjobb esetben sem a pályakezdő gyógypedagógus. Ez lenne vonzó, államtitkár úr, egy pályakezdőnek? Nézze meg, államtitkár úr, ez az összeg 39 ezer forinttal kevesebb, mint a nettó átlagbér Magyarországon, 50 ezer forinttal marad el a frissdiplomás-átlag-bértől. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Államtitkár úr, ez nem lesz így vonzó senki számára. Nem fogadom el a választ.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem