DR. FÓNAGY JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! A most tárgyalt törvényjavaslat legfőbb célja, hogy állami vagyoni körbe tartozó ingatlanokat juttasson a kedvezményezett-ként szereplő egyházi jogi személyek javára, az általuk átvállalt közfeladatok ellátásának segítése érdekében. Az ingatlanok térítésmentesen kerülnek a megjelölt egyházak tulajdonába.
A törvényjavaslat az Egri Főegyházmegye és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség javára egy-egy, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye javára két ingatlan, míg a Don Bosco Szalézi Társaság javára egy állami ingatlan részbeni tulajdoni hányadának ingyenes átadásáról rendelkezik.
A törvényjavaslat ezenkívül tartalmazza azt is, hogy a Múzeum utca és Ötpacsirta utca sarkán található Károlyi-palota a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátus tulajdonába kerül, 2017. szeptember 1-jei hatállyal. A Károlyi-palota ingatlan szerepel a nemzeti vagyonról szóló törvény nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülő, műemléki védelem alatt álló építményeinek felsorolásában. Annak érdekében, hogy a kedvezményezett kizárólag az átadás céljának megfelelően hasznosíthassa a kapott ingatlant, a törvényjavaslat alapján határozatlan ideig tartó elidegenítési és terhelési tilalom terheli, ezen túl a kedvezményezett is köteles a műemléki védettségre vonatkozó külön jogszabályi előírásokat minden esetben betartani.
A törvényjavaslathoz annak országgyűlési tárgyalása során módosító indítvány nem érkezett. A bizottsági jelentés vitájának lezárásaként köszönöm az Igazságügyi bizottság munkáját és külön, kiemelten köszönöm a törvényjavaslatot támogatásukról biztosító pártok képviselőcsoportjainak.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Mindezek alapján arra kérem önöket, hogy a törvényjavaslatot támogatni szíveskedjenek. Figyelmüket megköszönöm, az elnök úrnak pedig a lehetőséget. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem