DR. MATOLCSY GYÖRGY,

Teljes szövegű keresés

DR. MATOLCSY GYÖRGY,
DR. MATOLCSY GYÖRGY, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Köszönöm szépen. (Közbekiáltások az MSZP soraiból: Halljuk!) Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Fájdalommal megtört szívvel kell megállapítanom, hogy ön nem kér-dezte meg, hogy hol lakom. (Derültség, közbekiáltások az MSZP soraiból, köztük dr. Bárándy Gergely: Meg fogom. - Dúró Dóra: Azt kérdezte, hogy kivel.) Ezt azért kell megállapítanom némi szomorúsággal, mert ön hónapokon át az adófizetők pénzét és idejét használva kérdezett hamis dolgokat. Ez persze önöknél, az ön pártjánál nem egyedi jelenség. (Zaj, folyamatos közbeszólások az MSZP soraiból.) Hiszen az önök volt vezetője megállapította, hogy reggeltől délig, déltől éjszakáig, nyilván hajnalban is és uzsonna közben is hazudtak. (Zaj, folyamatos közbeszólások az MSZP soraiból.)
Ön ezt folytatta, de mindezt valójában új szin-tekre emelte, hiszen kérdésében is blöffölt, füllentett, hazudott. Van olyan, hogy valaki akkor is hazudik, amikor kérdez. Nos, ilyen ön, képviselő úr. (Zaj, felzúdulás, közbeszólások az MSZP soraiból.) Hiszen korábban ön tényként állította, hogy Szemerey Tamás, az én elsőfokú unokatestvérem 600 millió forintot kapott a magyar államtól, mert ő a vs.hu tulajdonosa.
Ez egy pillanatig nem volt igaz. Ön nem kért bocsánatot sem Szemerey Tamástól, sem az alapítványtól, sem mástól. Majd ezt követően ön azt állította, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Bankszövetség elnökének lakásában lakik. Kiderült, hogy ez nem igaz, amit persze tudtunk. Az Unicredit-vizsgálat ezt megállapította.
Felszólítom ezért önt, képviselő úr, hogy kérjen bocsánatot többek között az Unicredit milánói központjától, budapesti leányvállalatától, a Magyar Nemzeti Banktól (Közbeszólások az MSZP soraiból, köztük: Mi van a nővel?), tőlem egyébként és Patai Mihálytól.
Ha pedig ön nem ismeri el India jelentőségét, azt nagy fájdalommal hallgattam. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban. - Szórványos taps és közbeszólások az MSZP soraiból: Bravó!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem