DR. BÁRÁNDY GERGELY

Teljes szövegű keresés

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Nem először kerül szóba az ön jelenlegi, vagy ki tudja, volt barátnőjének, de mindegy is, közpénzből való kistafírungozása. Minthogy Vajda Zita jógaoktatónő havonta több százezer forintot keresett a Magyar Nemzeti Bank PAGEO Alapítványának alkalmazottjaként, érdek-lődtem az alapítványnál, hogy ezért a fizetésért mely tanulmányokat írta meg ő, s milyen eredményeket tud felmutatni.
A válasz meglepő volt. Idézem a teljes választ szó szerint. „Vajda Zita a PAGEO Kutatóintézet senior kutatója, amely munkakörben az India-kutatással foglalkozó kutatók munkáját közvetlenül koordinálja, a témában készülő megjelenéseket gondozza. Ennek értelmében a korábban önnek megküldött cikkek és tanulmányok is a kutatóintézetben végzett munkájának eredményeképpen jelentek meg vagy jelennek meg.” A válasz szerint tehát Vajda Zita nem is csupán egyszerű kutató, hanem senior kutató, azaz vezető beosztású kutató, aki szakmai tanácsokkal, instrukciókkal lát el más kutatókat, mondjuk, olyan tanulmányok megírásakor, mint például Ki tudja-e használni India a Japánnal kötött nukleáris megegyezést? vagy India és Pakisztán kapcsolatának alakulása, avagy éppen Az indiai elefánt - a Tata-csoport jövője, hogy említsek hármat az alapítvány igazgatójának a leveléből.
Ha az ember rákeres Vajda Zita nevére az MTA által működtetett Magyar Tudományos Művek Tá-rá-ban, avagy mondjuk, a magyar folyóiratok tar-talom-jegyzékeinek kereshető adatbázisában, a találatok száma nulla, zéró. Kérem, mondja el nekünk, elnök úr, hogy Vajda Zitának mely képességei és végzett-sé-gei, milyen tudományos előélete teszi őt alkalmassá arra, hogy senior kutatóként, azaz a többi kutató főnökeként koordinálja azok munkáját, mert mi egye-lőre a jógaoktatói végzettségéről tudunk. Szeretném megkérdezni, hogy egy tanulmány megírásán mit kell koordinálni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Végül, hogy a tanulmányokat, mondjuk, az indiai elefántról szólót miként hasznosítja a jegybank a monetáris politikájának alakításakor. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem