SALLAI R. BENEDEK

Teljes szövegű keresés

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Elsőként is döbbenetemnek adok hangot, mert ezek szerint az élelmiszer-biztonság legalább annyira kényelmetlen és kényes téma a Fidesz-KDNP-nek, mint a lusztrációs törvény. Tehát az, hogy még csak véleményük se legyen, és azt ne közöljék itt, nagyjából bizonyítja cinkosságukat abban az élelmiszerbotrányban, ami az elmúlt időszakban kikerekedett, és talán nem véletlen akkor, hogy ezek szerint elhallgattak ebben az ügyben.
Elsőként is a Magyar Szocialista Párt felszólalójának, Legény Zsoltnak szeretném megköszönni a támogatást. Külön köszönöm, mert nekem a szűkös keretben nem volt lehetőségem kitérni így a hazai termékek jelentőségére. A mai napig a boltok polcain túlnyomó többségben nem hazai termékek vannak. Magyarországon hozzáadott érték nélküli nyersanyagot értékesítünk külföldre, és azt állítja a miniszter, hogy ez siker, miközben itt lenne a lehetőség, hogy élelmiszeripari fejlesztésekkel értelmes munkahelyeket teremtsünk, és nyilván erre nincs törekvés. Tehát ezt köszönöm szépen.
Z. Kárpát Dánielnek is köszönöm szépen a hozzászólását, és köszönöm a Jobbik-frakció támogatását. Külön reflektálni szeretnék arra, hogy Z. Kárpát Dániel képviselőtársam a kettős élelmiszerminőség kérdéseit hozta fel. Ajánlom a Jobbik-frakciónak is a figyelmébe, nézzék meg, hogy elcsendesedett ebben a kormányzat. Az elmúlt héten vajon mi történt, hogy ebben nem történt már kommunikáció? Mi lehet az oka, hogy nincs semmilyen látható intézkedés? Mi történt, hogy semmilyen FM-intézkedésről és a Nébihnek bármilyen intézkedéséről ne hallanánk? Tehát nyilvánvalóan itt az, hogy valami cinkos tevékenység zajlik, nagyon-nagyon látható.
Még egy nagyon fontos dologra felhívta a figyelmet a jobbikos képviselőtársam, amire szintén nem volt időm kitérni, ez pedig a magyar fogyasztói mentalitás, ami alapvetően árpreferencia alapján dönt. Nyilvánvalóan ez az élelmiszer-biztonság pont azért lenne fontos, hogy ne legyen lehetőség rossz minőségű terméket a polcokra tenni. Ha valakinek kisebb a pénze… - persze elsőként ezt kellene kezelni, hogy mindenképp meg tudja venni a jó minőségű terméket, de mégis ez a javaslat arra irányul, hogy ne is legyen rossz minőségű termék a polcokon, és ne is lehessen olyat venni akkor sem, ha olcsóbb.
Gondolom, még a Fidesz-KDNP meggondolja a sorsát, hátha holnapig alszanak egyet, és támogatni fogják, ezt kérem. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem