TUKACS ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Nem akarnék közhelyeket pufogtatni a környezetvédelemről, a táj szeretetéről, az otthonról, de mégis azt kell hogy mondjam önöknek, hogy a Szamos folyó a szatmári embernek az otthont jelenti, kötődést; szereti, tiszteli, néha féli is, de mindenképpen az ő hazája. A folyó a jelkép. Ezt a folyót azonban az utóbbi hetekben egy, a határ másik oldalon lévő baromfifeldolgozó szennyezi.
(12.20)
És ezzel a szóval még nem is írtam rendesen körül, hogy mi történik ott. Fekáliát, vért, állati hulladékot folyat a folyóba, amelynek az élővilága folyamatosan pusztul. Nem lebecsülendő az a tény sem, hogy a Szamos folyó a Tiszába torkollik, és a Tiszát is elérte ez a szennyeződés. Amikor azt kérdezem a kormány képviselőjétől, hogy mit tesznek ez ellen, azt szeretném, ha a szatmári embernek megmaradna a folyója, vagyis hogy az otthona, meg a hazája.
Amikor ez a gátlástalan környezetszennyező cég mindenféle kommentár nélkül hagyja az erről szóló híreket, akkor azt kell mondanom, hogy ez cinizmus. De hogy a cinizmusnak nincs határa, azt még két dologgal szeretném kommentálni, illetve lefesteni. Egyrészt a megyei közgyűlés elnöke azt kéri a helyi politikusoktól, hogy ne beszéljenek erről a gondról. Mint ha nem beszélnénk róla, akkor ez nem létezne. Ne keltsük rossz hírét a megyénknek. Tisztelt képviselőtársaim, én nem akarom rossz hírét kelteni a megyémnek, csak féltem. Ezért tehát azt kérdezem a kormány képviselőjétől, és nem mellékesen természetesen a térség kormánypárti országgyűlési képviselőitől, hogy mit akarnak tenni a folyó védelmében. Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem