DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Lehet, hogy Bajától nagyon messze van Szolnok, és ezért nem látta a képviselő úr, hogy mik történnek ott az elmúlt években, de olyan fejlesztésekre, olyan stabilizálásra került sor, amelyek, azt hiszem, mindenkit megerősítettek abban, hogy egy nagyon stabil intézmény jött létre.
2016 júliusában a Kecskeméti Főiskolával közösen jött létre a Pallasz Athéné Egyetem, amely természetesen a szolnoki Gazdálkodási Kart is magába foglalta, és erősíteni is kívánta a szolnoki részintézményt. Óriási örökölt tartozásállománya volt a szolnoki képzésnek mind likviditást tekintve, mind gazdálkodást tekintve, nagyon nagy nehézségei voltak a karnak; ez volt az igazi probléma, képviselő úr. Ezt sikerült egy 5,3 milliárd forintos támogatással megoldanunk.
Ön azt mondja, hogy nem figyel oda a kormányzat a szolnoki felsőoktatásra - 5,3 milliárd forintos támogatással sikerült ezt a régi, PPP-szerződésekre épülő, az egyetem napi gazdálkodását veszélyeztető rendszert kiküszöbölni, és egyébként stabil gazdálkodást biztosítani a Gazdálkodási Kar számára. Így sem a bérleti, sem az üzemeltetési kiadások nem jelentenek akkora terhet, mint jelentettek korábban, és 2020-ig az intézményfejlesztési terv is tartalmazza a további fejlesztéseket, amelyeket a kar esetében meg lehet valósítani.
A város is 10 millió forintos ösztöndíjjal támogatja az ott továbbtanulni akaró fiatalokat, sőt tavaly óta a Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíjprogramjába is bekerült a szolnoki Gazdálkodási Kar és annak összes hallgatója. Új képzési szak is indult, vállalkozásfejlesztési mesterképzési szak 2016-2017 második félévétől. Uniós pályázatokon is számtalan támogatást kapott a kar, 112 millió forint összegben.
Elmondható tehát az utóbbi időszakról, hogy először stabilizálni sikerült a kar helyzetét, az összes adósságot sikerült kifizetni; nincsen most már adóssága, nincsenek likviditási problémái az egyetemnek, viszont számtalan új ösztöndíj (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) került bevezetésre, és számtalan fejlesztés indult el ezen a karon. Úgyhogy a működése stabil, és azt hiszem, szép fejlődés előtt áll. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Ikotity István a kezét széttárva közbeszól.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem