DR. MATOLCSY GYÖRGY,

Teljes szövegű keresés

DR. MATOLCSY GYÖRGY,
DR. MATOLCSY GYÖRGY, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Köszönöm szépen. Miniszterelnök Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Hát, ön elvonult a csatatérről. Ön ugye, hetekig-hónapokig firtatta, amit ön nyilván jobban tud, mint mások, hogy hogyan is volt ez az amerikai ügyvivő által oly nagyon szorgalmazott kormányváltás. Ön rögtön, miután én néhány mondatot mondtam erről, ön rögtön, bár az Egyesült Államokról nem volt szó, az ügyvivőről nem volt szó, ön mégis tudta, hogy kiről szól a mese. Ezért, ugye, van egy ilyen régi történet, hogy mindenki egy kicsit visszatér a bűntény helyszínére, ön most ez idáig mindig visszatért erre a témára. Hogyhogy erre már nem tér vissza? Csak nem jött rá, hogy ön többet tud, fontosabb dolgokat, mint mi? És önnek ezt meg kellene osztania velünk. Honnan tudta - még egyszer, képviselő úr -, hogy a jegybank elnöke arról az országról beszél, arról a nagykövetségről és arról az ügyvivőről?
Ami pedig az MKB ügyét illeti: ez egy igazi, igazi magyar XXI. századi sikertörténet. Nem egyedül van, hiszen egy sor más hasonló sikertörténetünk van. Ez a bank külföldi tulajdonban négy év alatt 400 milliárd forint veszteséget halmozott föl.
(14.00)
Ezt a bankot a kormány - átadva a Magyar Nemzeti Banknak - bankszanálási eljárás keretében megtisztította, majd - majd! - privatizálta. Hogy ezek után ez a bank a 400 milliárd veszteség helyett a 18 milliárd forintos, 55 millió eurós vételár után 37 milliárd forint bevétellel jelent meg a könyvekben, ez egy sikertörténet. (Burány Sándor: Bevétel vagy nyereség?)
Én nem voltam és nem is leszek sem tulajdonosa, sem vezérigazgatója ennek a banknak. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem