BANA TIBOR

Teljes szövegű keresés

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik képviselőcsoportja támogatja azt, hogy érdemi vita alakulhasson ki az előttünk fekvő törvényjavaslatról, hiszen az a korrupció visszaszorításáról szól. Ha visszatekintünk a mögöttünk hagyott 27 esztendőre, akkor azt mondhatjuk, hogy sajnos minden kormány alatt hatalmas méreteket öltött a korrupció. 2010-től annyi változott, hogy a Fidesz és a KDNP rendszerszinten működteti a korrupció rendszerét.
Ebben az indítványban, amit a szocialisták nyújtottak be az államháztartás alrendszereiből, az európai uniós forrásokból, továbbá nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb programokból juttatott támogatásokra terjednének ki a javaslatok és az MNB, a Magyar Nemzeti Bank által alapított gazdasági társaságokra is. Nagyon fontos eleme ennek az indítványnak, hogy nem indulhatna pályázóként, nem részesülhetne támogatásban többek között az, akinek bármilyen köze van a döntéshozatali eljáráshoz, személyében kizárt, aki pályázati információk birtokában jogtalan előnyhöz juthatna, kizárt a politikai kapcsolat, és nem indulhat olyan szervezet, amely nem minősül átlátható szervezetnek.
Ezt a felvetést a magunk részéről természetesen támogatni tudjuk, hiszen láthattuk azt, hogy például a fideszes országgyűlési képviselők feleségei előszeretettel vettek igénybe különböző támogatásokat. Itt elég, mondjuk, a földkérdésre utalni és arra, hogy például L. Simon László fitneszedzőként dolgozó feleségének mennyi támogatás jutott, de a második helyen szerepel e tekintetben a listán Horváth István, Bánki Erik pedig dobogós lett szintén, ő a harmadik ebben a vonatkozásban. De számtalan más példát is lehetne hozni, az idő rövidségére tekintettel ezt nem tudom megtenni.
Azt viszont aláhúznám, hogy a Jobbik frakciója is benyújtott törvényjavaslatokat akár a vagyon-gya-ra-podási vizsgálat tekintetében, akár a pályázatokkal összefüggésben, és olyan határozati javaslataink is voltak, amelyek közbeszerzési eljárásokra és a közpénzek elköltésére vonatkoztak. Tehát mi is minden tőlünk telhetőt megtettünk az elmúlt évek során is, és azt tudjuk ígérni, hogy 2018-as kormányra kerülésünket követően könyörtelenek leszünk a korrupció vonatkozásában. Ez az egyik legfontosabb vállalása a leendő Jobbik-kormánynak. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem