TELEKI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Számtalanszor feltettük azt a kérdést ellenzéki padsorokból, hogy miért nem kérik számon Farkas Flóriánt azokért a pénzekért, amelyeket a széles társadalmi rétegek sokszor követelnek önöktől. Azt gondolom, itt lenne az ideje, hogy azokat a pénzköltéseket, amelyeket láthattunk, hogy hogy valósultak meg, számon kérjék rajta. Azért is, mert ma Magyarországon nagyon hiányoljuk azt, hogy azokat a rétegeket, akiket kellene segíteniük, önök az út szélén hagytak, pedig a kampányban mindig azt mondták, hogy senkit nem hagyunk az út szélén. Ezzel szemben az öregeket, az időseket, a fiatalokat és a betegeket otthagyták az út szélén, és ezek között ott van a roma lakosság is, mert engedik eltűnni azt a forrást, amit Farkas Flórián eltüntetett, és nem akarják számonkérni, hogy azt hozza vissza.
Hiányzik ez a pénz az oktatásból. Azért hiányzik, mert hiába mondják azt, hogy az ösztöndíjprogramokhoz hozzáférnek a roma gyerekek is, nem tudnak hozzáférni, illetve egy olyan kalapban van, ami átláthatatlanná teszi a közpénzek felhasználását. Kérdem én, államtitkár úr, komolyan gondolják-e azt, hogy továbbra is fenn lehet tartani ezt az ösztöndíjrendszert abban a formában, amiben önök most próbálják meg kielégíteni a fiatalokat. Én azt gondolom, hogy nem lehet.
A másik nagyon fontos kérdés: önök azt mondják, hogy az egészségügyben nincs sorban állás, nincs várólista. Szeretném jelezni, hogy nagyon is van. Azokat a pénzeket, amiket nagyon sokszor elsíbolnak - s ebben az esetben Farkas Flórián is -, költenék inkább arra az egészségügyi programra, amely meg tudná alapozni azt, hogy mindenképpen jobb és átláthatóbb legyen az egészségügy. Önök ezt nem teszik meg. De ugyanígy nem teszik meg az oktatásban, s nemcsak az ösztöndíjban, hanem a jövő generációjának a kitermelésében, a felépítésében sem, hogy minél magasabb szinten tudjanak tanulni azok a fiatalok, akiket érdekel a főiskola és az egyetem, mert abban sem igazán tudnak előrelépést felmutatni. Azért nem tudnak felmutatni, mert nem is akarják azt, hogy a jövő nemzedéke még tanultabb legyen, mint most.
Tehát ezért ne lopják el a fiatalok jövőjét! Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem