DÖMÖTÖR CSABA,

Teljes szövegű keresés

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Érdeklődéssel hallgattam a felszólalását (Közbeszólás az MSZP soraiból: Nem hiszem!), különösen abból a szempontból, hogy ön is bocsánatot kér-e majd a választóktól, ahogyan azt Botka László tette (Gőgös Zoltán: Nektek kellene… - Kunhalmi Ágnes: Vegye tárgytalannak!) egy bő egy héttel ezelőtti felszólalásában, illetve beszédében. Botka László azért kért bocsánatot, mert csalódást okoztak a választóknak. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Vegyetek példát róla! Lehet példát venni!) Bár most ön itt nem kért bocsánatot, azért azt szeretném elmondani, hogy Botka Lászlónak igaza van: van miért bocsánatot kérnie az MSZP-nek.
Ön az államadósság kérdését említette, ez megütötte a fülemet. (Gőgös Zoltán: Államadósság? Nem is beszélt róla!) Azért mégiscsak furcsa a kioktatás attól a párttól, amelynek kormányzása idején 53 százalékról több mint 80 százalékra növekedett (Közbeszólás az MSZP soraiból: Figyelj arra, amit mondott, és arra válaszoljál!) az államadósság. Ha önökön múlik, akkor még most is az IMF-hiteleket nyögjük, illetve az ország egésze. (Gőgös Zoltán: Jobb az orosz hitel sokkal!)
Önök az egészségügyről beszélnek úgy, hogy fizetőssé tették volna az egészségügyet. Ha valóban érdekelné önöket (Gőgös Zoltán: És most ingyen van?) az egészségügy sorsa, akkor megemlítette volna azt, hogy az orvosok bére 207 ezer forinttal nő, az ápolóké pedig 65 százalékkal. Amit önök fel tudtak mutatni, az egy javaslat a fizetős egészségügyre. (Gőgös Zoltán: 50 százalékos béremelés!)
Az MSZP az oktatás fontosságára utal, de egyébként arról elfeledkezik, hogy az MSZP-s kormányzás alatt rengeteg iskolát zártak be (Bangóné Borbély Ildikó közbeszól.), és szeretném önnek azt is felidézni, hogy 2010-hez képest egy gimis diákra Magyarországon dupla annyi forrás jut. (Gőgös Zoltán: Ezt honnan vetted? - Közbeszólás az MSZP soraiból: Melyik filmet nézed?)
De ami ezeknél is arcpirítóbb: önök korrupcióról beszélnek, miközben ma már tudjuk, hogy a 4-es metró esetében egy 400 milliárdos beruházásból gyakorlatilag a harmadát lopták el (Kunhalmi Ágnes: Akkor nem lenne négyes metró, ha elvitték volna azt a pénzt! Gondolkodjon, államtitkár úr!), és ezt az OLAF-jelentés is bebizonyítja.
Ha kicsit is fontos volna a korrupció elleni harc, akkor ön is és Botka László is megnevezte volna a felelősöket. Ne folytassák itt, arra kérem önt, a legrosszabb Bajnai Gordon-i hagyományokat, ne állítsák azt, hogy ott sem voltak, és egyébként sem utaztak még a 4-es metrón! (Gőgös Zoltán: Én nem! - Kunhalmi Ágens: Én utazom!) Gőgös képviselő úr még nem utazott. Próbálja meg!
Keveset tudni arról, hogy az MSZP egyébként mit is tenne az ország érdekében, de amit tudunk, az egyébként több mint súlyos. Tudjuk például azt, hogy a baloldal eltörölné az otthonteremtési támogatásokat. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ezt honnan vetted?) Ezt egyértelművé tették. Tudjuk azt, hogy újra drasztikusan emelnék az adókat. (Gőgös Zoltán: Ez felülről látszik a helikopterből?) Többkulcsos jövedelemadórendszerről beszélnek, és úgy látom a nyilatkozatokból, hogy a vagyonadó és az ingatlanadó gondolatával is flörtölnek. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Luxusadó a jachtért!)
Jól emlékszünk arra, hogy milyen volt az, amikor 38 százalékos szja-kulcs is volt Magyarországon. A baloldal semmit nem tanult, és újra megroppantaná a középosztályt (Gőgös Zoltán: A helikopter adóztatva lesz, az biztos!), még az adót is megadóztatná a baloldal. (Közbeszólás az MSZP soraiból: És ezt előre leírták neked?)
(11.10)
De ami a legsúlyosabb, ez a legsúlyosabb, jól látszik, hogy a baloldal a munkaalapú gazdaság helyett újra segélyalapú gazdaságot akar. Erről szól több javaslatuk is. Szeretném önnek elmondani, szeretném önt emlékeztetni arra, hogy 2010-ben 550 ezer ember folyamodott valamilyen segélyért Magyarországon, ez a szám ma már jóval 200 ezer alá esett. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból, köztük: Több a szegény ember!) Az MSZP ebbe a korszakba térne vissza, fejest akar ugrani a múltba. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból.)
Tisztelt Képviselő Úr! Ezek a tervek, ezek a baloldali tervek borzasztóak, felérnek egy hátba szúrás-sal. Az MSZP megint úgy szúrná hátba az országot, ahogy hátba szúrták az olimpiai pályázatot. Ezt nem fogjuk engedni, és kettős erővel fogunk küzdeni Magyarország további erősödéséért. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Közbeszólások az MSZP soraiból, köztük dr. Varga László: Hát, ez elég kevés volt. Ez nem volt elég agresszív. Rogánt kérjük vissza!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem