ANDER BALÁZS,

Teljes szövegű keresés

ANDER BALÁZS,
ANDER BALÁZS, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy a Magyarországnál területét tekintve mintegy két és félszer nagyobb és 26 millió lakóval bíró Ghánával van perspektíva a kétoldalú kapcsolatok terén is, hiszen az a 8 milliárd forintnyi összkereskedelmi volumen, amiről itt említés hangzott el, bizony fejlesztésre szorulna, ezt mindenképpen növelni kell. Magyarországban ehhez egyébként nyilvánvaló módon megvan a potenciál. Véleményünk szerint tudnánk mit a számukra javasolni, tudnánk mit eladni, tudnánk mit oda exportálni.
S Afrikának is szüksége lenne a gazdaság föllendítésére, a kereskedelmi kapcsolatok normalizálására, hiszen az a brutális demográfiai robbanás, ami a kontinensen lezajlik, mindenképpen csak úgy lesz kezelhető mederben tartva, ha erre ott helyben tudunk normális megoldási javaslatokat kínálni. Hiszen azt látni kell, hogy a XXI. század végére Afrika össznépessége a mostani 1,2 milliárd főről akár 3-4 milliárd főre is duzzadhat, és ha a jelenlegi állapotok továbbra is fennállnak, akkor óriási veszélybe kerül nemcsak az afrikai társadalom, hanem az egész földgolyó.
Hiszen senki ne ringassa magát illúzióba, ez az iszonyatos néptömeg nem tartható meg egy nélkülözésekkel teli, polgárháborúk által sújtott területen, ezek az emberek megindulnak, és akkor az a migrációs hullám, amellyel az elmúlt évben, illetve az azt megelőző esztendőben találkozhattunk, csupáncsak egy gyenge előszele lesz annak a viharnak, ami adott esetben akár egész Európát, az európai civilizációt el fogja söpörni. Ilyenformán azt hiszem, többünk érdeke is az, hogy azokat a problémákat, amelyek megvannak, megpróbáljuk kezelni, akár az ilyen egyezmények útján is. Éppen ezért a Jobbik képviselőcsoportja ezt támogatni fogja.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem