SZABOLCS ATTILA,

Teljes szövegű keresés

SZABOLCS ATTILA,
SZABOLCS ATTILA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Előttünk van egy 1800 oldalas javaslat, első látásra ez egy bonyolult témának tűnhet. Egyszer már tárgyaltunk erről a témakörről, hiszen az Európai Unió-Kolumbia-Peru közötti kereskedelmi megállapodásról van szó. Ez a kereskedelmi megállapodás működik. Olyannyira jól működik, hogy Ecuador is szeretne csatlakozni hozzá, és ez most számunkra a lényeg. Tulajdonképpen csak annyi az érdemi változás az eredeti megállapodáshoz képest, hogy csatlakozik hozzá Ecuador.
A javaslat azért ilyen terjedelmes, mert egy részletes jegyzőkönyvet is tartalmaz, amely többek között olyan termékeket sorol fel a rájuk vonatkozó vámszabályokkal, mint például rugó és rugólap vasból vagy acélból; idetartoznak a korongos rugó, a lapos spirálrugó, a csavarvonalas rugó, a lemezrugó és -rugólap, az óra- és hajszálrugó, az esernyőhöz vagy napellenzőhöz, vagy bothoz készült rugó, a 17. áruosztályba tartozó lengéscsillapító és torziós rúd rugójának kivételével.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem szeretném, hogy a lényeg elvesszen a részletek miatt; itt arról van szó, hogy egy sikeres kereskedelmi megállapodást kibővítünk, hogy még sikeresebb lehessen. Ez különösen fontos olyan időkben, amikor szerte a világban számtalan új kereskedelmi megállapodás születik. Itt most természetesen nem a bizonytalan státuszú és nem éppen népszerűségéről híres TTIP-ról van szó. Emiatt kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák ezt a hasznos kezdeményezést. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem