ANDER BALÁZS,

Teljes szövegű keresés

ANDER BALÁZS,
ANDER BALÁZS, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! 2016. november 11-én írta alá az EU, Kolumbia és Peru, hogy Ecuador negyedik félként csatlakozzon a szabadkereskedelmi megállapodáshoz.
2015-ben az EU Ecuador második legnagyobb kereskedelmi partnere volt, míg az EU számára Ecuador csupán a hatvanadik. A kettejük közötti kereskedelem mértéke 4,6 milliárd euró volt 2015-ben. Az EU főleg gépjárműveket, alkoholtartalmú és mezőgazdasági termékeket exportál Ecuadorba, míg a dél-amerikai országból főként banán, kakaó és halászati termékek érkeznek az Unióba.
A vámok 17 éven keresztül fokozatosan fognak leépülni.
Az ország korábban egy időre felfüggesztette a szabadkereskedelmi tárgyalásokat az Európai Unióval, azonban 2014-ben újrakezdték azokat.
Az Andoki Közösségből már csak Bolívia nem írta alá a megállapodást.
A hasonló szabadkereskedelmi megállapodások támogathatók, szemben a CETA- és TTIP-szerű megoldásokkal, ahol a már lebontott vámok után a szabályozások és előírások szigorúságát csökkentik a nagytőke, a nemzetközi nagyvállalatok érdekét kiszolgálva.
Mindazonáltal azt tudjuk mondani itt a Jobbik frakciójában, hogy ez a piac, ez a mintegy százmillió embert összefogó három állam talán lehetőségeket nyújt majd Magyarország számára is a magyar, főként mezőgazdasági vagy éppen gépipari export számára, hiszen azért ne feledjük el, hogy Kolumbiában 50 millióan élnek, Peruban 30 millióan, Ecuador pedig 16 milliós lakossággal rendelkezik.
Mindezeket a tényezőket figyelembe véve a Jobbik frakciója támogatja ezt az előterjesztést. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem