MESTERHÁZY ATTILA,

Teljes szövegű keresés

MESTERHÁZY ATTILA,
MESTERHÁZY ATTILA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Nagyon szépen köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Ma sok olyan napirendi pont van itt az Országgyűlés asztalán, amikor a kormánypárt és az ellenzék egyetért az előterjesztés tartalmát illetően. Nem nagy titok, gondolom, kikövetkeztethető, hogy az MSZP frakciója ezt az előterjesztést is természetesen támogatja. Egyetlenegy érvet hadd emeljek ki, amit talán fideszes képviselőtársam nem mondott az imént el, hogy Magyarország folyamatosan bővítéspárti, tehát folyamatosan abban érdekelt és azért tett diplomáciai erőfeszítéseket, hogy mind az Európai Unió, mind pedig a NATO keretében minél több régióbeli ország tudjon csatlakozni. Ez egy jó értelemben vett történelmi hagyomány, diplomáciai alapvetés, és ez szerintem így van helyesen. Éppen ezért az is az érdekünk, hogy ha egy ország már csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor adott esetben minél gyorsabban szervesüljön ez a csatlakozás, tehát magyarul minél több területen intézményesen is befejeződjék az a csatlakozási folyamat, amelynek a tartalma a horvát csatlakozással megtörtént.
Tehát éppen ezért mi azt gondoljuk, hogy minden ilyen egyezmény minél gyorsabb, a magyar parlament által történő elfogadása segíti ezt a folyamatot, és Magyarországnak is jelenthet egyfajta külpolitikai előnyt, ha azt mutatjuk a partnerországoknak itt a régióban, hogy a számukra fontos kérdésekben a magyar parlament gyorsan, hatékonyan és zökkenőmentesen jár el, úgyhogy államtitkár úrnak még egyszer említeném, hogy az MSZP frakciója támogatja ezt. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem