IKOTITY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár úr nem válaszolt ismét csak a kérdésre. (Dr. Rétvári Bence: Nem döntött a kormány, az volt a válasz.) A kérdésem az volt, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a vidéki karoknak, vidéki agrárképzési központoknak (Dr. Rétvári Bence: Négyszer megkaptad a választ.), és nem kaptuk meg azt a választ, hogy ezek a vidéki központok megmaradnak, függetlenek maradnak.
Államtitkár úr olyanokról beszélt, mint a mezőgazdaság versenyképessége, és sajnos és szégyenszemre minősítette azokat az oktatókat és mindazokat, akik ezen a területen dolgoznak, amikor azt mondta, hogy az ő munkájuk nem kitűnő és nem jó minőségű. (Dr. Rétvári Bence: Ezt ki mondta? Ezt te mondod!)
Államtitkár Úr! Azt javaslom, hogy nézzék meg, ha a mezőgazdaság fejlesztéséről van szó, nem kizárólag az az egyetlenegy létező szempont, hogy az agrár-GDP-t növeljük. Itt vannak olyan szempontok is, amiről az előbb beszéltem, például a vidék megtartó képessége, a vidéki felsőoktatási intézmények megtartása, mert értéket képviselnek.
Ha ezeket beközpontosítják, Budapestre az agrárképzést, azt gondolom, hogy azzal kiállítják a nagyon csúnya bizonyítványt magukról. Nem fogadom el a választ.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem