LÁSZLÓ TAMÁS

Teljes szövegű keresés

LÁSZLÓ TAMÁS
LÁSZLÓ TAMÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Engem Ikotity István képviselő úr egy-két mondata, meg kell mondanom, hogy rosszul érintett, amikor kétségbe vonta, hogy miért éppen az a rend, miért éppen az az egyház kap meg egy ingatlant. Én most konkrétan a IV. kerületi, szaléziaknak átadott ingatlanról hadd mondjak néhány gondolatot. Ez az ingatlan együttes, úgy gondolom, hogy a szaléziak számára egy rendkívül fontos ingatlan volt. Ez hajdan Rákospalotához tartozott az én választási körzetem korábbi helyzetében. Clarisseumnak hívták, és meg kell mondanom, hogy a szaléziak vérrel váltották meg.
Volt egy Sándor István nevű szalézi szerzetes, akit 1953-ban, egész egyszerűen azért, mert fiatalokkal foglalkozott, kivégeztek. Tehát úgy gondolom, hogy önnek egy kicsit jobban utána kellene néznie azoknak a történeteknek, amelyek ezekhez az épületekhez, ezekhez a korábbi hihetetlen színvonalas munkát végző fenntartókhoz kötődnek, és azt gondolom, hogy Sándor István vértanúnak már egyszerűen a neve, működése, vértanúhalála arra predesztinálja ezt az épületet, hogy a szaléziak kapják vissza. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem