DR. BÁRÁNDY GERGELY

Teljes szövegű keresés

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az igazi nemzeti konzultáció tegnap megvolt: csaknem százezer ember követelte a CEU-törvény visszavonását (Közbeszólás a Fidesz soraiban: Mennyi?), csaknem százezer ember követelte a jogállam visszaállítását, és igen, az ön lemondását. Önök odáig jutottak a jogállam lebontásában, hogy szisztematikusan kezdik tönkretenni azokat az intézményeket, amelyek nem hajlandóak beállni a nemzeti együttműködés rendszerébe.
Az ország ellenségének kiáltanak ki egy magyar származású zsidó üzletembert. Volt már ilyen a történelemben, nem vezetett jóra. (Közbeszólások a kormánypártok soraiban.) Önök visszahozták a történelem egyik legsötétebb módszerét, csak akkor embereket kényszerítettek arra, hogy megbélyegezzék magukat, most pedig szervezeteket kényszerít a Fidesz ugyanerre. Megjegyzem, nem igazán áll jól a sorosozás egy olyan kormánynak, amelynek az első emberei - közöttük ön is - Soros György támogatása nélkül nem jutottak volna el idáig. Ön elárulja Magyarországot, elárulja a saját hazáját, mert a jogállam és a demokratikus államrend lebontása, a civilek megbélyegzése és üldözése, a tanszabadság felszámolása, az bizony hazaárulás. (Közbeszólások a kormánypártok soraiban.)
Ön a saját hatalmon maradása érdekében idegengyűlöletet szít, az Európai Unió ellen hergel, kockáztatva ezzel Magyarország kizárását. Ön a hazánkat egy orosz diktátornak adja el, kilóra. Ön, miniszterelnök úr, egyre több magyar ember szemében egy ellenvéleményt nem tűrő diktátorrá vált, és nem csak baloldali és liberális emberek szemében, hiszen már a saját európai pártcsaládja is ön ellen tiltakozik.
Kérdezem ezért öntől, miniszterelnök úr: meghallotta-e az emberek véleményét, és visszavonja-e a CEU-törvényt, illetve a civiltörvényt? S kérdezem azt is, tisztelt miniszterelnök úr, merthogy ez a tüntetés nemcsak a CEU-ról szólt, hanem kormányellenes tüntetés is volt: nem érzi-e úgy, hogy elég kárt okozott már a saját hazájának, ezért le kellene mondania? Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem