DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Tudja, 2006-ban a szocialistáknak már volt egy áfacsökkentési programja, azt hiszem, négy hónapot élt meg; amit csökkentettek a választások előtt, azt mind utána visszaemelték, és többet kellett az embereknek fizetni, mint korábban.
Ha megnézzük, hogy az emberek mennyit kerestek, mennyi volt a nettó keresetük családi adókedvezmény nélkül 2010-ben, akkor azt látjuk, hogy 132 ezer forintot kerestek. Ez mostanra 197 700 forintra nőtt, hangsúlyozom, a nettó kereset családi adókedvezmény nélkül. Ez 50 százalékos emelkedést jelent. Ha megnézem, hogy mennyit keresett az, aki a legkevesebbet keres, aki a minimálbért keresi, ott azt látjuk, hogy 73 500-ról 138 ezer forintra nő ’18-ra a minimálbér. Ez 88 százalékos emelkedés. Tehát a kisebb keresetűeknek még az átlagos keresetnél is nagyobb az emelkedése, hiszen az átlagos keresetnövekedés nettóban, családi kedvezmény nélkül 49 százalék. Családi adókedvezménnyel ez jóval magasabb, de családi adókedvezmény nélkül is 49, azaz lényegében 50 százalék, míg 88 százalék a legkisebb keresetűeknek. Nagyobb mértékben nőtt a legkisebb keresetűek fizetése, mint az átlagos keresetnövekedés. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem