KONTRÁT KÁROLY

Teljes szövegű keresés

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ma Európában és szerte a világon a rend és a biztonság a legfontosabb közösségi érték, amely megadja a mindennapok boldogulásának lehetőségét, megadja a mindennapi életünk legfontosabb feltételeit.
Európában ma kétfajta ország létezik: ahol biztonságos az élet, és ahol nem. Magyarország Európa legbiztonságosabb országainak egyike, köszönhetően jó rendőreinknek. 2017. október 9-én, Budapesten a Hősök terén a rendőrség állományában újabb 227 fő tiszthelyettes ünnepélyes eskütételére került sor. A magyar rendőrség az elmúlt hét és fél évben méltán érdemelte ki az emberek bizalmát és nagyrabecsülését, a magyar rendőrök munkája tiszteletet érdemel, hiszen az elmúlt években úgy védték meg Magyarország és Európa határát, hogy közben az ország közbiztonsága is javult.
Engedje meg, hogy néhány tényt idézzek ezzel kapcsolatban. A kiemelten kezelt bűncselekmények száma mintegy 54 ezerrel volt kevesebb, mint 2010-ben, ez 51 százalékos csökkenést jelent. Ugyanezen bűncselekmények vonatkozásában a nyomozáseredményességi mutató pedig 13 százalékkal nőtt. A közbiztonság javulása szempontjából a 24 órás közterületi jelenlét biztosítása, a körzeti megbízotti állomány szinte teljes feltöltése és a határvadászképzés terveknek megfelelő haladása külön említést érdemel. Folyamatosan bővül a létszám a rendvédelmi szerveknél, a 2010 előtti állandó létszámhiány okozta állapot megszűnt. Ez köszönhető a kormány által bevezetett életpályamodellnek, amely 2015. július 1-jén lépett hatályba, és amelynek eredményeképpen 2019. január 1-jéig átlagosan 50 százalékos illetményemelés valósul meg a rendvédelmi szervek hivatásos állományánál. Jelenleg 40 százalékos emelésnél tartunk, 2018. január 1-jén pedig további 5 százalékos átlagos emelés fog megvalósulni. Az erre vonatkozó törvényjavaslat már a tisztelt Ház előtt van. Arra kérem a képviselőtársaimat, hogy támogassák. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem