DR. LEGÉNY ZSOLT

Teljes szövegű keresés

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az MSZP-frakció kezdeményezte az előttünk fekvő napirendi javaslatot. Roppant egyszerű, rövid és velős lehetnék, ha azt mondanám, hogy arra akarjuk rábírni a kormányt, hogy csökkentse a gáz árát, de azért ezt egy picit ki is kellene bontanunk.
Szakács képviselő úr már említette, hogy a földgáz világpiaci ára lehetővé tenné azt, hogy jóval olcsóbban adják a magyar lakosságnak a földgázt, azonban a Fidesz, és mondjuk úgy, hogy a Fidesz gazdasági holdudvara - ha nagyon szépen fogalmazunk -, egészen pontosan Garancsi István és az általa tulajdonolt MET-társaság, cég gyakorlatilag lefölözi ezt a hasznot, és drágán adják azt a földgázt, amit egyébként lehetne olcsón is adni. Na, ez lenne az igazi rezsicsökkentés, ha legalább a világpiaci árakat követve jóval olcsóbban adnák a magyar lakosságnak a földgázt, ez valóban segíteni tudna az embereknek, és csökkentené a megélhetési és a rezsiköltségeiket is. Nem azt kellene csinálnunk, hogy a Fideszhez tartozó gazdasági háttéremberekhez eljuttatunk milliárdokat.
A mi javaslatunk gyakorlatilag arról szól, hogy a világpiaci árakat, trendeket követve olcsóbban lehetne adni a földgázt. Ebben szeretnénk kérni a parlament támogatását, mert azt gondoljuk, hogy ezzel talán megelőzhető vagy kiküszöbölhető lenne ennek a bizonyos - ahogyan említettem - fideszes gazdasági háttérnek a kitömése. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem